Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, sokak satıcılarına karşı yeni ekipler kurdu

Diyarbakır'da çocukları zehirleyen sokak satıcılarına yönelik 'sokak timleri' kuruluyor. 2010 yılını suç ve uyuşturucuyla mücadele yılı ilan eden Diya

Diyarbakır'da çocukları zehirleyen sokak satıcılarına yönelik 'sokak timleri' kuruluyor. 2010 yılını suç ve uyuşturucuyla mücadele yılı ilan eden Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, çocukları suç örgütlerinin elinden kurtarmak için 24 saat sokakta çalışacak yeni ekipler kurdu. Eğitimleri devan eden sokak timleri, önümüzde günlerde işe başlayacak. Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Diyarbakır'ın huzur ve güven şehri olduğunu belirterek bunun için çalıştıklarını söyledi.

Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi'nde asayiş ekipler amirliği binasının açılışı ve asayiş müdürlüğüne alınan araçlar için düzenlenen törene katılan Emniyet Müdürü Sağlam, uyuşturucu tacirlerine yönelik büyük bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Özellikle sokak satıcılarına karşı mücadele başlattıklarını anlatan Sağlam, "Bu yılı suçla mücadele yılı ilan etmiştik. Sokak satıcılarına karşı yeni ekipler oluşturduk. Bu ekipler şuan eğitimlerini alıyor. Önümüzdeki günlerde sokaklarda çocuklarımızı zehirleyenlere karşı işe başlayacaklar." dedi.

Diyarbakır'da polisin daha hızlı ve etkili çalışması için gayret gösterdiklerini anlatan Sağlam, bu amaçla 10 yaşını doldurmuş araçları değiştirdiklerini kaydetti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine daha önce aldıkları araçlara bugün 15 tane daha eklediklerini anlatan Sağlam, "Bunlar daha hızlı hizmet için gerekliydi. Diğer taraftan polisin devleti temsil etme özelliği var. Bunun için yaşını tamamlayan araçları yenileriyle değiştirdik." dedi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise asayiş müdürlüğüne alınan araçlarının Diyarbakır halkının büyük desteğiyle alındığını belirterek, "Bu halkın huzur ve mutluluk şehrine yaptığı katkıdır." diye konuştu.

Konuşmaların ardından okunan dualar eşliğinde kurbanlar kesildi. Yeni araçlar ile binanın açılış kurdelesini vali, emniyet müdürünün ile Diyarbakır Vali Yardımcısı Memduh Tura ve Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak birlikte kesti.