Belen Köprüsü sekiz köyün yolunu 4 kilometre kısaltacak

İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Yanık, Doğa, Belen, Haykıran, Çukur, Hasanlar, İğnedere ve Görece köylerinin Gediz Nehri üzerinden geçişini sağlayacak

İzmir'in Menemen ilçesine bağlı Yanık, Doğa, Belen, Haykıran, Çukur, Hasanlar, İğnedere ve Görece köylerinin Gediz Nehri üzerinden geçişini sağlayacak Belen Köprüsü'nün yapımı devam ediyor. Köprü sayesinde Menemen'le bu köylerin arası, 17'den 4 kilometreye düşecek.

İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı'yla birlikte yapım çalışmalarını inceledi. Köylülerin daha önce kullandığı köprünün çok yetersiz olduğunu, kışın yağmurlarla taşan Gediz'in kullanılamaz hale getirdiğini belirten Değirmenci, kapanan köprü yüzünden sekiz köyün Menemen'e mesafesinin 17 kilometreye çıktığını ifade etti. İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan köprünün ilk olma özelliği taşıdığını vurgulayan Değirmenci, "Gediz Nehri'nin zemininin kötü olmasından dolayı köprü, fore kazık sistemiyle inşa ediliyor. Bu da bir ilk oluyor. Proje çizimi için 30 bin lira verdik. 1,6 milyon lira ihale bedelinin 500 bin lirası KÖYDES yardımlarından, geri kalanı İl Özel İdaresi tarafından karşılanıyor." dedi.