Filizler Köfte'nin ikinci adresi Kızkulesi karşı

İstanbul'un lezzet durağı Filizler Köftecisi, yeni mekanını Kız Kulesi'nin karşısında açıyor. 16 yıldır lezzet ve kalitesinden ödün vermeden Tuzla sah

İstanbul'un lezzet durağı Filizler Köftecisi, yeni mekanını Kız Kulesi'nin karşısında açıyor. 16 yıldır lezzet ve kalitesinden ödün vermeden Tuzla sahilindeki restoranında hizmet sunan Filizler Köftecisi, artan talepler doğrultusunda yeni şubeler açmaya karar verdi. Üsküdar sahili Kız Kulesi'nin karşısında 2150 m2'lik yeni şubesini Ağustos ayında açmaya hazırlanan Filizler, mekana 10-12 milyon dolarlık yatırım planlıyor. Öncelikle servisin kusursuz ve hızlı olması için ikinci şubede 150 kişiye istihdam sağlanacak.

Filizler Köftecisi, bir anlamda Türk mutfağının "hazır yemeği" sayılan, ekmek arası konup yenen köfteye ciddi bir misyon kazandırıyor. Köfteyi sadece lezzetiyle değil, sunulduğu mekanın manzarası ve ayrıcalıklı tasarımıyla da taçlandırıyor. Bu amaçla Türkiye'nin önde gelen mimarlık şirketleri arasında bir de konkur açan Filizler Köftecisi, bununla da yetinmiyor ve mimarinin çağdaş guruları'yla çalışmak için Budapeşte ve New York ile temasını sürdürüyor.

Filizlerin yıllar içinde ünü, İstanbul sınırlarını zorlayan köftesinin lezzeti ve ziyaretçilerinin peçetelere yazdığı notlarının masalar üzerindeki camların altında sergilenmesi geleneği hiç değişmedi. Filizler günümüzde 270 kişi kapasiteli restoranı, et yemekleri, ızgaraları kadar, müşterilerine sunduğu ev yapımı turşular&tatlılar ve özel mezeler gibi farklı lezzetleriyle birlikte makul fiyatlarıyla da anılıyor. Filizler Köftecisi, yakın zamanda, İstanbul'un değişik noktalarına, titizliğinden ödün vermeden, mevcut atmosferini ve ürünlerini ulaştırmak için şube sayısını 7'ye çıkarmayı planlıyor.