Kılıçdaoğlu: Başbakan'la görüşmek için tatilden dönmesini bekliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle ilgili, "Sayın Başbakan tatilde, görüşme için dönmesini bekleyece

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesiyle ilgili, "Sayın Başbakan tatilde, görüşme için dönmesini bekleyeceğiz." dedi.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın kızı Burcu Sav ile Serdar Onaran'ın düğün törenine katılan Kılıçdaroğlu, basın mensuplarını gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan ile görüşmelerinin ne zaman gerçekleşeceğinin sorulması üzereni Kılıçdaoğlu, Başbakan'ın tatilde olduğunu; dönmesini beklediklerini belirtti.

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın düğün törenine katılmadığının hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaoğlu, "Sayın Baykal'ın kendi tercihi. Bu konuda benim yorum yapmam doğru olmaz. Belki başka bir işi vardır; ama kendisi telgrafını ve çiçeğini göndermiştir kutlamasını yapmıştır. Ben de Sayın Baykal gibi davetli biriyim, Ev sahibi konumunda değilim." dedi.

Kılıçdaroğlu, Baykal'ın ''siyaset vefa işidir, dostlarını satmayın" şeklindeki açıklamasına ise, "Açıklamayı sitem olarak algılamıyorum. Söyledikleri doğru. Tabii siyasette vefa vardır, arkadaşları bırakmamak vardır. Siyaset arkadaşları görmeme alanı değil. Her bilgiden, her birikimden yararlanmanız gerekiyor. Siyaseti böyle görmeniz lazım. Sayın Baykal belki o toplantıda geçmiş bilgi birikimine dayanarak açıklamalar yapmıştır. O açıklamaları saygıyla karşılamak lazım.'' ifadelerini kullandı.

Baykal'ın açıklamasının, üzerine alıp almadığının sorulmasına Kılçdaroğlu, 'hayır' cevabını verdi.

Kılıçdaoğlu, bu tip ince mesajların ve açıklamaların ne zaman biteceğine dair ise, "Onun bilemem. Mesajları verenlere soracaksınız." yanıtını verdi.