Çapkın, yaralı polisi hastanede ziyaret etti

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih'teki saldırıda yaralanan polis memurunu hastanede ziyaret etti. Hastane çıkışı açıklama yapan Çapkın, ol

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih'teki saldırıda yaralanan polis memurunu hastanede ziyaret etti. Hastane çıkışı açıklama yapan Çapkın, olayın terör boyutu dahil bütün yönleriyle araştırıldığını belirtti. Çapkın, saldırıda yaralanan polis memuru İsmail Ertok'un hayati tehlikesinin devam ettiğini kaydetti.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Fatih'te silahlı saldırı sonucu yaralanan polis memuru İsmail Ertok'un bulunduğu Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelerek olay hakkında bilgi aldı. Çapkın hastanede yaralı polisin yakınlarıyla da yakından ilgilendi.

Hastane çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Çapkın, 155'e yapılan bir ihbarı değerlendiren polis ekiplerine olay yerinde silahlı saldırı gerçekleştirildiğini ifade etti.

Çapkın, ilk ateşte İsmail Ertok'un göğsünden yaralandığı bilgisini verdi. Çapkın, saldırganın gasp ettiği bir kamyonetle olay yerinden kaçmaya çalıştığını; daha sonra da kamyoneti terk ederek gasp ettiği bir ticari taksi ile polis ekiplerinden kurtulmaya çalıştığını aktardı.

Fatih Horhor Caddesi'nde çıkan çatışmada saldırganın ölü olarak ele geçirildiğini belirten Çapkın, çatışmada Ökkeş Çalık isimli bir polis memurunun da kolundan yaralandığı bilgisini verdi.

Çapkın, ameliyata alınan Ertok'un hayatı tehlikesinin devam ettiğini söyledi. Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ökkeş Çalık'ın ise durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hüseyin Çapkın, olayın terör bağlantısı dahil bütün yönleriyle araştırıldığını söyledi. Çapkın, saldırganın tek kişi olduğu bilgisini de verdi.

Hastaneden ayrılan Çapkın, saldırganın ölü olarak ele geçirildiği yere giderek incelemelerde bulundu.

Çapkın, olayla ilgili detaylı bilgi aldı.

KİMLİK SORAN POLİSE ATEŞ ETTİ

Polis memurunun yaralandığı olay yerindeki görgü tanıkları, kimliğini bilmedikleri bir şahsın birkaç gündür sürekli Doğaniye Camii'ne geldiğini ve şahıstan şüphelenen cami imamının durumu polise bildirdiğini ileri sürdü.

Görgü şahitleri, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerinin kimlik sordukları şahsın silahlı saldırısına uğradığını iddia etti.

Vatandaşlar, polisi yaralayan saldırganın gasp ettiği bir kamyonetle olay yerinden kaçmaya çalıştığı ve polis ekipleriyle çatışmaya girdiğini anlattı. Çatışmanın çıktığı yerde olay yeri inceleme ekipleri de detaylı araştırma yaptı.

Gasp ettiği kamyoneti terk ederek yine gasp ettiği ticari taksi ile kaçmaya çalışan saldırgan ile polis arasında Horhor Caddesi'nde de çatışma çıktı. Kalabalık olan caddedeki çatışmada, Fırat Okta isimli emlakçı bacağından ile karpuz satan bir esnaf da kolunu sıyıran kurşunla yaralandı.

Polisin olayla ilgili soruşturması çok yönlü olarak devam ediyor.