Düzce Üniversitesi Nükleer Tıp Merkesi İhalesi İptal Edildi

Düzce Üniversitesi Nükleer Tıp Merkezi bina inşaatının ihalesi kırımın yüksek olması nedeniyle iptal edildi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yanında yapılması gereken ve projede unutulmuş Nükleer Tıp Merkezi inşaatın kalan bölümlerini kendilerinin tamamlayacağını söyledi.
Rektör Şerifoğlu, "Hastanemizin yanında bulunan Nükleer Tıp Merkezi'nin orijinal 1998 tarihinde projede unutulmuş olması sebebiyle ve Devletinde hastane binası bitmeden bütçe vermemesi sebebiyle bir ek bina inşaatı Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı desteği ile başlatmıştık. Vakfın olanakları da sınırlı kaldı. Çünkü vakfımıza yeterli bağış olmadı. Vakıf bize kaba inşaatını yaptı. Türkiye'de örneğine çok az rastlanan bir modelde üniversiteye yüzde 100 bırakılan ve kar payını sağlayacak kantini tamamladı. Vakfın kaynakları tükendiği için çalışmalar durdu. Kalan bölümleri de bizim tamamlamamız gerekiyordu. İnşaatı devralarak hızla ihale çalışmasına girdik" dedi.
İhale ile ilgili bilgiler veren Düzce Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Sadi Ateş, ihaleye 7 firmanın teklif aldığını ve 5 tanesinin ihaleye girdiğini belirterek "İhalede ki yaklaşık maliyetle verilen kırım oranları arasında bir anormallik olduğu tespit edilmiştir. Bunun üzerine komisyon harcama yetkilisi ihalenin iptaline karar verilmiştir. İhalenin iptal edildiği katılımcılara bildirilmiştir. En kısa sürede yeniden ihaleye çıkacaktır" şeklinde konuştu.