Bayan tenisinin yıldızları, İstanbul Cup Turnuvası'nda karşı karşıya gelecek

İstanbul'da 24 Temmuz - 1 Ağustos tarihlerinde bu yıl 6.'sı yapılacak İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda bayan tenisinin yıldızları mücadele edecek.

İstanbul'da 24 Temmuz - 1 Ağustos tarihlerinde bu yıl 6.'sı yapılacak İstanbul Cup Tenis Turnuvası'nda bayan tenisinin yıldızları mücadele edecek.

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Ayda Uluç, Ortaköy'de Feriye Lokantası'nda düzenlediği basın toplantısında İstanbul Cup'a katılacak yıldız tenisçileri açıklarken, organizasyon hakkında bilgi verdi.

Uluç, İstanbul Cup'ta WTA klasmanında 1 numara olan ABD'li Serena Williams'ın yanı sıra 2010 Fransa Açık Tenis Turnuvası'nı kazanan İtalyan Francesca Schiavone'nın da İstanbul Cup'ta mücadele edeceğini kaydetti.

İstanbul Cup'ta ilk defa dünyanın 1 numarasının mücadele edeceğini dile getiren Ayda Uluç, ''Serana, 13 Grand Slam kupalı bir yıldız. Fransa Açık'ı kazanmış, dünya sıralamasında 8. olan Schiavone ile Wimbledon şampiyonu Serena, İstanbul'da karşı karşıya gelecek.'' şeklinde konuştu.

Serena Williams'ın sözleşmesini 1 hafta önce yaptıklarını ifade eden Uluç, ''Serena'ya 150 bin dolar veriyoruz. Başka turnuvalarda daha fazla para alıyor. Ablasının daha önce İstanbul'a gelmesi, kendisinde de İstanbul'a gelmek isteği oluşturdu. Sakatlığından dolayı emin değildik, menajeriyle konuştuk. Sağlıklı olduğunu söyledi ve kontratı imzaladık. Bu parayı sponsorlardan karşıladık.''

Ayda Uluç, Serena Williams'ı getirmek için 6 aydır çok çalıştıklarını da sözlerine eklerken, ''Annesi, kız kardeşi, köpekleri geliyor. Bunlar hep ekstralar. Biraz zahmetli oldu, ama Serena'ya değer. Türk tenisseverler Serena Williams'ı burada görmeli. Çok değişik bir tenis oynayışı var.'' dedi.

Bu arada İstanbul Cup'ın biletlerinin Biletix'in internet sitesinden satıldığı kaydedildi. Organizasyonun kombine biletleri 145 ve 225 liradan satılırken, biletler ilk iki gün 15 ve 25, çeyrek final 30 ve 50, yarı final 50 ve 75, final maçı ise 85 ve125 liradan satışa sunuldu.