2010 FIFA Dünya Kupası Hollanda 0-1 İspanya maçı geniş özeti ve golleri

19. Dünya Kupası müthiş bir final maçıyla sona erdi. Güney Afrika'da düzenlenen 2010 Dünya Kupası final maçında İspanya, Hollanda'yı uzatma dakikaları sonucunda 1-0 mağlup etti ve tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu. Hollanda ise 3. kez oynadığı final maçında yine mutlu sona ulaşamayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

2010 FIFA Dünya Kupası Hollanda 0-1 İspanya maçı geniş özeti ve golleri
  19 . Dü ; nya Kupası mü ; thiş bir final maç ; ıyla sona erdi . Gü ; ney Afrika ' da dü ; zenlenen 2010 Dü ; nya Kupası final maç ; ında İspanya , Hollanda ' yı uzatma dakikaları sonucunda 1-0 mağlup etti ve tarihinde ilk kez kupanın sahibi oldu . Hollanda ise 3 . kez oynadığı final maç ; ında yine mutlu sona ulaşamayarak bü ; yü ; k bir hayal kırıklığı yaşadı .

Hollanda ' da John Heitinga 109 . dakikada kırmzı kart gö ; rdü ; ve takımını 10 kişi bıraktı .

Johannesburg ' ta 88 bin kişilik Soccer City Stadı ' nda oynanan ilk yarısı ve normal sü ; resi golsü ; z eşitlikle sona eren mü ; cadelede İspanyollara kupayı getiren gol 116 . dakikada Andres Iniesta ' dan geldi . Maç ; ın bü ; yü ; k bö ; lü ; mü ; nde oyunu rakip yarı alana yıkan İspanya ' nın baskısı uzatma dakikalarında galibiyeti getirdi . Dü ; nya Kupası ' nda oynadığı ilk maç ; ta İsviç ; re ' ye mağlup olan İspanya , ilk maç ; ını kaybedip kupaya uzanan tek takım olarak da tarihe geç ; ti .

Oyunu kendi yarı sahasında kabul eden Hollanda ise Robben ile yakaladığı ç ; ok net fırsatları kullanamadı ve evine eli boş dö ; ndü ; . Finale kadar hep kazanarak gelen Hollanda tek mağlubiyetini İspanya karşısında aldı .

EURO 2008 ' den sonra 2010 ' da da Dü ; nya Kupası ' nı kaldıran İspanya gü ; cü ; nü ; gö ; stermiş oldu .

INIESTA İLE MUTLU SONA . . .

116 . dakikada hızlı gelişen İspanya atağında , Fabregas ' ın pasında Iniesta ceza sahası iç ; inde topla buluştu , sağ ç ; aprazdan ç ; ok sert bir şut ç ; ıkardı ve topu ağlara gö ; nderdi . Bu gol İspanya ' ya kupayı getiren gol oldu .

ORTA SAHADA KIRAN KIRANA . . .
Dü ; nya Kupası final mü ; cadelesine daha etkili başlayan taraf İspanya oldu . Boğalar , ilk dü ; dü ; kle birlikte rakip kaleye yü ; klenmeye başladılar . İlk 15 dakika iç ; inde 2-3 tane de net fırsat yakaladılar . Ö ; zellikle Ramos ' un kafa vuruşu ve David Villa ' nın yan ağlarda kalan şutu akıllarda kalan anlardı . Hollanda ' nın orta sahadaki sertlik dü ; zeyi artınca İspanya atakları da azaldı .

İlk dü ; şü ; ncesi rakibini durdurmak olan Hollanda ise bir kaç ; duran top dışında rakip yarı sahada hiç ; ç ; oğalamadılar . İspanya atakları sırasında tü ; m hatlarıyla yarı sahasına ç ; ekilen Hollanda , hızlı atak girişimlerinde ise etkinlik sağlayamadı . İlk yarı genel olarak orta saha mü ; cadelesi şeklinde sona erdi .

DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK . . .
Maç ; ın ikinci yarısında da değişen fazla bir şey olmadı . İspanya yine baskıyı kuran taraf olurken , Hollanda kontra ataklarla tehlikleler yarattı . Hollanda Robben ile iki inanılmaz fırsatı harcarken , İspanya da David Villa ile girdiği gol pozisyonlarından sonuç ; ç ; ıkaramadı . İki takım da arzuladığı golü ; bulamayınca maç ; uzatma dakikalarına taşındı .

HOLLANDA Ç ; OK SERT . . .

Dü ; nya Kupası ' nda 3 . kez final oynayan Hollanda karşılaşmaya ç ; ok sert başladı . Orta sahada rakibine bü ; yü ; k pres uygulayan Portakallar , orta sahasını kalabalik tutmasının yanı sıra rakip oyuncuları zaman zaman dozu kaç ; an sertliklerle durdurmaya ç ; alıştılar . İspanya ' nın pas trafiğini bozmak iç ; in sertliğe başvuran Hollandalılar , İspanyol oyuncuları neredeyse sakatlayacak mü ; dahalelerde bulundular . Maç ; ın hakemi Howard Webb de gö ; sterdiği sarı kartlarla Hollandalı oyuncuları durdurmaya ç ; alıştı .

RAMOS Ç ; OK YAKLAŞTI . .

Almanya ' yı savunmasının ö ; nemli ismi Puyol ' un attığı golle deviren İspanya , Hollanda karşısında da bir başka savunma oyuncusu Sergio Ramos ile gole ç ; ok yaklaştı . Maç ; ın 5 . dakikasında İspanya ' nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta , Ramos ceza sahasına gelen ortaya zor pozisyonda ç ; ok iyi bir kafa vuruşu yaptı , kö ; şeye giden topu kaleci Stekelenburg yumrukladı , boşta kalan topu Pique iç ; eriye doldurmak istedi son anda savunma araya girdi ve mutlak bir golü ; ö ; nledi .

Sergio Ramos kaç ; ırdığı golden bir kaç ; dakika sonra ise sağ kanattan ceza sahasına sü ; ratle girdi , ç ; aprazdan ç ; ok sert vurdu top az farkla yandan auta ç ; ıktı . Ramos , İspanya ' nın maç ; a en iyi başlayan isimlerinden biri oldu . Hırsı ile takımını ö ; ne taşımak isteyen Ramos ' un ilk yarıdaki ç ; abaları sonuç ; suz kaldı .

ROBBEN MUTLAK GOLÜ ; KAÇ ; IRDI . . .

Hollanda ' nın maç ; ta yakaladığı en net fırsatı yıldız oyuncusu Arjen Robben gole ç ; eviremedi . 62 . dakikada gelişen atakta , Sneijder ' in kendi yarı sahasından attığı muhteşem pasa hareketlenen Robben bir anda kaleci Casillas ile karşı karşıya kaldı . Kalecinin sağından topu ağlara gö ; ndermek isteyen Robben , plase bir vuruş yaptı , Casillas ' ın bacağına ç ; arpan top ardından kornere ç ; ıktı . Robben inanılmaz bir golü ; kaç ; ırdı .

TORRES YİNE YEDEK . . .
19 . Dü ; nya Kupası finaline Hollanda ve İspanya beklenen 11 ' leri ile ç ; ıktı . İspanya ' da yıldız oyuncu Fernando Torres , tıpkı Almanya maç ; ında olduğu gibi bu karşılaşmaya da yedekler arasında başladı . Del Bosque , Torres ' in yerine yine Barcelona ' nın genç ; yıldızı Pedro ' yu sahaya sü ; rdü ; . Torres , ikinci uzatma devresinde David Villa ' nın yerine oyuna dahil oldu .

FİNALE Ö ; ZEL TOP : JOBULANİ . . .

2010 Dü ; nya Kupası iç ; in ö ; zel ü ; retilen ve futbolcularca sıkç ; a eleştirilen top Jabulani , final maç ; ında yerini Jo ' bulani ' ye bıraktı . Jabulani ile aynı teknik ö ; zelliklere , ancak farklı renge sahip olan Jo ' bulani , altın sarısı ve beyaz rengiyle dikkat ç ; ekti . Jo ' bulani ' nin ismi , bazen Jo ' burg olarak da adlandırılan finalin oynanacağı kentten , Johannesburg ' dan geliyor . Topta kullanılan altın sarısı rengi , bu kentin Zulu dilinde ' ' Altın ' ' anlamına gelen ' ' eGoli ' ' lakabına vurgu yapıyor .

İngiliz bilim adamları , 2010 Dü ; nya Kupası iç ; in tarihin en yuvarlak futbol topunu , Jabulani ' yi geliştirdi . Ö ; zel bir teknikle birleştirilen 8 parç ; adan oluşan Jabulani ' de dikişler en aza indirildi , bu sayede topa mü ; kemmel bir yuvarlaklık verildi . Bu ö ; zellik , topun vurulabilir yü ; zeyini yü ; zde 70 artırdı , topun havada 5 kat hızlı ilerlemesine de imkan sağladı . Zulu dilinde ' ' kutlama ' ' anlamına gelen Jabulani ' nin ü ; zerinde , Jo ' bulani ' nin aksine 11 renk bulunuyor . Her takımın 11 futbolcuyla sahaya ç ; ıkmasını temsil eden bu renkler , aynı zamanda Gü ; ney Afrika ' da konuşulan 11 resmi dili de simgeliyor . Sporx

2010 FIFA Dünya Kupası Hollanda 0-1 İspanya maçı geniş özeti ve golleri

2010 FIFA Dünya Kupası Hollanda 0-1 İspanya maçı geniş özeti ve golleri