Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesine Güzel Sanatlar Fakültesi

Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde TOBB tarafından temeli geçen yıl atılan Nevşehir Üniversitesi'ne bağlı Güzel Sanatlar Fakültesi'nin yapım çalışmalarının büyük ölçüde tamamlandı.

Nevşehir'in Hacıbektaş İlçesine Güzel Sanatlar Fakültesi
Halen iç düzenleme ve çevre düzenleme çalışmalarının sürdüğü Hacıbektaş Güzel Sanatlar Fakültesi binasında Nevşehir Valisi Osman Aydın, Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu ile Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Turgay Aras incelemelerde bulundu.
Fakülte binasında yapılan çalışmalar ile ilgili olarak Nevşehir Valisi Osman Aydın'a bilgiler aktaran Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu,Güzel Sanatlar Fakültesinin Hacıbektaş ilçesinin kültürel ve sosyal yaşam standartının artmasına önemli kazançlar sağlayacağını belirtti.
6 milyon 500 bin TL'si inşaat,1 milyon TL'si iç düzenleme ve 1 milyon 500 bin TL'de çevre düzenleme çalışmaları için harcanması planlanan Hacıbektaş Güzel Sanatlar Fakültesinde
Müzik, Resim, Heykel alanındaki çalışmaların yanı sıra grafik ve moda tasarımları gibi çeşitli bölümler de yer alacak.
Nevşehir Üniversitesi'ne bağlı Hacıbektaş Güzel Sanatlar Fakültesinde yaklaşık bin öğrenci eğitim görebilecek. İkinci eğitim olarak da bilinen gece eğitiminin de sağlanması halinde fakültede eğitim alan öğrenci sayısı 2 bine ulaşabilecek.
YÖK'ün ek kontenjan hakkı vermesi halinde ise Hacıbektaş Güzel Sanatlar Fakültesi Nevşehir Üniversitesine bağlı olarak 2010- 2011 eğitim ve öğretim yılı için Eylül ayında hizmete açılabilecek.