Tatvan'daki Stk'lardan Kaymakam Güldibi'ne Destek

Bitlis'in Tatvan İlçe Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'nin, görev yerinin değiştirilmesine, ilçedeki sivil toplum kuruluş temsilcileri bir basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdiler.

Tatvan'daki Stk'lardan Kaymakam Güldibi'ne Destek
  İlçe Kaymakamı Güldibi ' nin görev yerinin değişimine tepki gösteren sivil toplum kuruluşları temsilcileri , Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ' nda toplanarak ortak bir basın açıklaması yaptılar . Tatvan ' ın hizmet sektörünü aksatmadan ve her türlü fedakarlıktan kaçınmayan Kaymakam Güldibi ' nin , herhangi bir gerekçe gösterilmeden görev yerinin değiştirilmesine hiçbir anlam veremediklerini belirttiler . Sivil ve halk bazında etkin , hakkaniyetle hizmet eden Kaymakam Güldibi ' nin , bölgeye ve bölge insanına katkılarının fazla olduğu vurgulanan açıklamada , " Bölge kalkınmasında , insan faktörünü her zaman göz önünde bulundurmuş , fakir fukarayı kollamış , eğitime destek vermiş değerli bir mülki amirdir . Sportif faaliyetlerde gençlerimiz üzerinde büyük bir sinerji oluşturmuştur . Bölgemiz kazan gibi kaynarken ilçemizde huzurun ve güvenin anahtarı olmuştur . Bu kadar aktif ve başarılı bir mülki amirimizin nasıl olur ki bu güne kadar kendi görevine devam etmiştir? Buna şaşırmaktayız . İlçemize gerçek anlamda hizmet eden ve her zaman haklılığı savunan kimseye , kendi çıkarları doğrultusunda menfaat sağlamayan dürüst mülki amirimizin , hiç bir gerekçe gösterilmeden , görev yerinin değişikliğine anlam veremiyoruz " denildi .
Düzenlenen basın toplantısına , Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan , Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nevzat Turgut , Kızılay Şube Başkanı Burhan Nasır , Özürlüleri Destekleme Derneği Başkanı Hasan Ali Başar , Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İhsan Bakırhan , Esnaf Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Şefik Kızılca , Elektrik Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Kenan Şahsuvaroğlu , Tatvanspor Kulüp Başkanı İlhan Karabulut ve Sigorta Acenteleri Birliği İl Delegesi Yusuf Kocakaplan katıldı .