MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata: Siyasi istikrar, problemlerin çözümü için kullanılmadı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata, Türkiye'de hiçbir iktidara nasip olmamış çoğunluğu olan bir siyasi istikrarın

  Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Genel Başkan Yardımcısı Münir Kutluata , Türkiye ' de hiçbir iktidara nasip olmamış çoğunluğu olan bir siyasi istikrarın bulunduğunu belirterek , " Siyasi istikrar Türk milletinin problemlerinin çözümü için kullanılmamıştır . " dedi .

Partisinin Sakarya İl Başkanlığı ' nın düzenlediği " Sakarya Buluşuyor " programı çerçevesinde MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata ve beraberindeki heyet Adapazarı ' na geldi . Heyette , Merkez Yürütme Kurulu ( MYK ) üyesi ve Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu , Afyonkarahisar Milletvekili Abdülkadir Akcan , MYK üyesi Mansur Yavaş , Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy , Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı , Hatay Milletvekili İzzettin Yılmaz , Kırıkkale Milletvekili Prof . Dr . Osman Durmuş , Mersin Milletvekili Akif Akkuş , Manisa Milletvekili Mustafa Enöz , Niğde Milletvekili Mümin İnan , Manisa Milletvekili Erkan Akçay , Kütahya Milletvekili Âlim Işık ve Çanakkale Milletvekili Mustafa Kemal Cengiz de yer aldı .

Tunatan Tesisleri ' nde düzenlenen basın toplantısında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata , Türkiye ' de siyasi istikrar lafının bir mazeret olarak kullanıldığını söyledi .

Türkiye ' de hiçbir iktidara nasip olmamış , siyasi çoğunluğu olan bir siyasi istikrarın bulunduğunu kaydeden Kutluata , " Türkiye ' de aldığı oya göre en fazla milletvekili çıkarmış ve 8 yıldır iktidar olan bir parti var . Siyasi istikrar istemenin maksadı istikrar olsun , ekonomiyi yönetenler ve yaşayanlar önünü görsün . Yarın Türkiye ' de ne olacağını bilsinler , ülkede refah ve huzur olsun , ülke ileriye gitsin diye siyasi istikrar isteniyordu . Bu iktidarın siyasi çoğunluğu olduğu ve tek başına güçlü iktidar olarak bulunduğu dönemde siyasi istikrar milletimizin refahı , ülke ekonomisinin gelişmesi , Türk milletinin problemlerinin çözümü için kullanılmamıştır . İş adamlarına ve esnaflara sorun ' siyasi istikrar var ama önümüzü göremiyoruz ' diyorlar . " dedi .

" NATO ' YA KANDİL ' E GELİN DENMİYOR , TÜRKİYE ' YE GELİN DENİYOR "

İktidar gücünün Türkiye ' nin lehine kullanılamadığını savunan Kutluata , " Siyasi istikrar , Türkiye ' nin iç istikrarının bozulması , bütünlüğünün zedelenmesi , uluslararası ilişkilerde Türkiye ' nin bütün menfaatlerini terk edip geleceğe yönelik bütün problemlerini göz ardı ederek , ihtilaf içinde olduğu ülkelerle ilgili zemin kaybetmek ve masa terk etmekle geçmiştir . Bu siyasi çoğunluk , Türk milletinin lehine kullanılamamıştır . Şu anda Türkiye ' nin geleceği tartışılmaktadır . Hiç kimse Türkiye ' nin yarının ne olacağı konusunda , ' çok şükür güçlü bir iktidarımız var , Türkiye bütünlük ve birlik içindedir , buna kimse zarar veremez ' diyebilecek noktada değildir . " diye konuştu .

Türkiye ' de ' terörün kökü kazınmalı , milletin bütünlüğü sağlanmalı ' diyen herkesin kenara itilmeye çalışıldığını ifade eden Kutluata , terör sorununda NATO ' ya çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan ' ı eleştirdi .

Kutluata , " NATO ' ya çağrı . Kim yapıyor? Başbakan yapıyor . Ne diyor? ' Biz Kabil ' e gittik , siz de Kandil ' e gelin ' . Esasen ' Kandil ' e gelin ' demiyor , ' Türkiye ' ye gelin ' diyor . Gelin PKK ile baş edemedik . Siz Türkiye ' ye yerleşin deniliyor . Türkiye bu noktaya kadar getirilmiştir . Bu nasıl bir iştir? " ifadesini kullandı .

Milletvekilleri , program kapsamında Sapanca , Karapürçek , Akyazı , Hendek , Pamukova , Geyve ve Taraklı ilçelerinde vatandaşlarla bir araya gelecek .