Memur- Sen Yozgat Temsilcisi Türkmen: Davada Fulya Kantarcıoğlu görev almamalı

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile anayasa değişiklik paketinin iptali ile ilgili görüşmeleri medyada yer alan Fulya Kantarcıoğlu''na tepkiler sürüyor

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile anayasa değişiklik paketinin iptali ile ilgili görüşmeleri medyada yer alan Fulya Kantarcıoğlu''na tepkiler sürüyor.

Memur- Sen Yozgat Temsilcisi Yusuf Türkmen, sivil toplum kuruluşları olarak anayasa değişikliği davasında mahkeme üyesi Fulya Kantarcıoğlu''nun hakim olarak görev almasını istemediklerini söyledi.

CHP''nin anayasa paketinin iptali için açtığı dava nedeniyle açıklama yapan Türkmen, "Anayasa Mahkemesi usul yönünden bunları denetleyecek durumda, ancak mahkemenin bazı üyeleri kanunla ilgili görüşlerini ihsası reyde bulunmak suretiyle açıkladılar. Biz sivil toplum örgütleri olarak Türkiye çapında 81 ilde bu davada Fulya Kantarcıoğlu''nun hakim olarak görev almasını istemiyoruz." dedi.

Devam eden bir davada hakimin görüş belirtmesinin hukuka aykırı olduğunu hatırlatan Türkmen, Fulya Kantarcıoğlu için reddi hakim talebinde bulunduklarını ifade etti.

Meclis''te kabul edilen anayasa değişikliği paketinin yürürlüğe konulmasını istediklerini dile getiren Türkmen, "Bu konuda Anayasa Mahkemesi''nin söyleyecek bir sözünün olmadığını düşünüyoruz ve anayasa değişikliği paketine sonuna kadar destek veriyoruz." açıklamasını yaptı.

Memur-Sen Başkanı Yusuf Türkmen ve Memur-Sen''e bağlı sendika temsilcileri Anayasa Mahkemesi Başkanlığı''na gönderilmek üzere yazdıkları dilekçeleri valiliğe teslim etti.