Avusturyalılar Cinsel Taciz yüzünden papaz olmak istemiyor

Katolik kilisesi ve kurumlarında yaşanan cinsel taciz skandallarının yankıları devam ediyor. Yaklaşık 700 kişinin bu kurumlarda cinsel tacize uğradığı açıklaması üzerine Avusturya genelinde on binlerce inanan tepki olarak kiliselerden kayıtlarını sildi. Papaz olmak isteyenlerin sayısının da her geçen yıl düştüğü kaydedildi.

Avusturyalılar Cinsel Taciz yüzünden papaz olmak istemiyor
  Katolik kilisesi ve kurumlarında yaşanan cinsel taciz skandallarının yankıları devam ediyor . Yaklaşık 700 kişinin bu kurumlarda cinsel tacize uğradığını aç ; ıklaması ü ; zerine Avusturya genelinde on binlerce inanan tepki olarak kiliselerden kayıtlarını sildi . Papaz olmak isteyenlerin sayısının da her geç ; en yıl dü ; ştü ; ğü ; kaydedildi .

Katolik kilisesi yetkilileri , 2010 yılının ilk yarısında sadece 24 kişinin kendisini tanrıya adayarak papaz olmak istediğini belirterek , bu rakamın geç ; en yılın aynı dö ; neminde 33 olduğunu ifade etti .

Ö ; te yandan Kepler Ü ; niversitesi ' nin yaptığı bir araştırmaya gö ; re , papazların yü ; zde 59 ' u bekarlık şartının kaldırılmasından yana . Katolik Kilise ve kurumlarında yaşanan cinsel taciz skandallarının ö ; nü ; ne geç ; ilmesi iç ; in zorunlu bekarlık şartının kaldırılmasının şart olduğu da ifade ediliyor .