Elbistan Lisesi öğrencilerinden 'Naaş-ı Muhteremler' oyunu

Elbistan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tiyatro Şenliği'nin 5.'si gerçekleştirildi. Elbistan Lisesi öğrencileri, 'Naaş-ı Muhteremler' adlı

  Elbistan Kaymakamlığı , İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Tiyatro Şenliği ' nin 5 . ' si gerçekleştirildi . Elbistan Lisesi öğrencileri , ' Naaş-ı Muhteremler ' adlı oyunu 2 perde halinde sahnelediler .

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan tiyatro gösterisini ilçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik ile birlikte şube müdürleri ve çok sayıda vatandaş izledi . AEL Sinema salonundaki programda açılış konuşmasını yapan Elbistan Lisesi Müdürü Hacı Abdullah Kurnaz , katılımcılara , Gazi Mustafa Kemal Atatürk ' ün , " Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir " sözünü hatırlatarak aktivitelerin önemine değindi .

Kurnaz , " Kültürel melekeler ile teknolojik yeniliklerin kaynaşması ile toplum basit bir toplum olmaktan çıkar . Onun içindir ki bilim , sanat , edebiyat gibi kavramların birbirini desteklemesi kalkınmayı da beraberinde getirir . Medeni olmanın ölçüsü sanata verilen değerdir . " diye konuştu .

Daha sonra öğrencilerden oluşan oyuncu kadrosu , ' Naaş-ı Muhteremler ' adlı oyunu sahnelediler . Yaşlı bir karı-kocanın tesadüf eseri mafya ile tanışmasını ve gelişen olayları komik bir dille konu alan oyun , katılımcılardan tam not aldı .