Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, yayla şenliğinde hemşehrileri ile horon tepti

Sakarya Şalpazarı Ağasarlılar Derneği'nin düzenlediği 3. Esentepe Yayla Şenliği, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in de katılımıyla gerçekleş

Sakarya Şalpazarı Ağasarlılar Derneği'nin düzenlediği 3. Esentepe Yayla Şenliği, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir'in de katılımıyla gerçekleştirildi. Bakan Demir, şenlikte hemşehrileri ve milletvekilleri ile birlikte horon tepti.

Sakarya Ağasar Şalpazarlılar Derneği'nin organize ettiği 3. Esentepe Yayla Şenliği Kırcaali Yaylası'nda yapıldı. Bir çok ilden gelen Şalpazarlılar yağmurlu havaya rağmen, şenlik alanını doldurdu. Yayla şenliğine, Şalpazarlı olan Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir de katıldı. AK Parti Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Şaban Yıldırım ile Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Hendek Belediye Başkanı Ali İnci ve Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk de şenliğe katılarak coşkuya ortak oldu.

Bakan Demir, şenlikte yaptığı konuşmada, hemşehrileri ile birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyduğunu belirterek; "Ben de Şalpazarlı bir kardeşinizim. Turalışaha köyünden Bakırcı Hüseyin'in oğlu. Ağasar bildiğiniz gibi 27 pare köy, arazi dar, dik. Doğru dürüst bir şey olmuyor, oralarda geçinemedik. Sizler buraya gelirken biz de Samsun'a geçtik. Orada ev ocak olduk. Sizler buralarda çoluk çocuk sahibi oldunuz bugün de sizin bir kardeşiniz olarak, Cumhuriyet hükümetinin bir üyesi olmaktan hem sizler adına hem de ailem adına büyük mutluluk ve gurur duyuyorum." dedi.

'İnşallah sizi mahçup etmemek için de gece gündüz gayret ediyoruz' diyen Bakan Demir, memlekete, çocuklarına, torunlarına daha iyi bir ülke bırakmak için büyük bir gayret içinde olduklarını dile getirdi.

İnsanları bir araya getiren, tanıştıran hasret gideren programı yapanlara teşekkür eden Bakan Demir; "Burada baba dostlarını gördüm. Muşçu abi buradaydı. Kendi tanıdığım arkadaşlarımı gördüm, mutlu oldum. Hemen Ağasar Deresi aklıma geldi. Acısu, Erikbeli, Kadırga, Şahmelik, Davunlu, ah... Çok geldim, gittim oralardan. Akise yokuşundan göçü yaylaya götürürdük, Ağasar insanının gönlü geniştir, kalbi derindir, gözü toktur. Ne kadar yoksul olursa olsun belli etmez. Bir şey yapıp çoluğunu çocuğunu helalinden geçindirmeye çalışır. Her gittiği yere de uyum sağlar. Ağasar gittiği yere kültürünü de taşıyor. Bakın burada işlemeli yelek, peştemal günlük giysiler olarak bir kısım köylerimizde kullanılıyor. Biz biz olalım, geçmişten gelen güzel kültürümüzü çocuklarımıza aktarmaya devam edelim. Toplumları tarif eden kültürleri, güzel adetleri, örfleri ve gelenekleridir. Ağasar insanını hem kültürü hem gelenekleri hem görenekleri her türlü adabı da iyidir. Nereye giderse gitsin kültürünü odaya taşıyor. Çünkü kültürü güzel."

Bakan Demir, konuşmasının ardından milletvekilleri, belediye başkanları ve hemşehrileri ile birlikte bir süre horon oynadı.