Sürdürülebilir Yaşam İçin Çevre Teknolojileri 10 Haziran' Da Rew İstanbul' Da

Katı atık, atık su, atık gaz ve yeşil enerjiyi aynı çatı altında toplayan 10-13 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan REW İstanbul Fuarı'na geçtiğimiz yılın iki katına ulaşan sayıda yurtdışı firma katılıyor

Sürdürülebilir Yaşam İçin Çevre Teknolojileri 10 Haziran' Da Rew İstanbul' Da
  Katı atık , atık su , atık gaz ve yeşil enerjiyi aynı çatı altında toplayan 10-13 Haziran 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan REW İstanbul Fuarı ' na geçtiğimiz yılın iki katına ulaşan sayıda yurtdışı firma katılıyor . Yurtdışı katılımcılar 8 . Salonun tamamını kapattı .
Açıklamaya göre , REW İstanbul Fuarı 10 - 13 Haziran 2010 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi ' nde 6 . kez gerçekleştiriliyor . Fuarcılık alanında 20 ' inci yılını kutlayan İFO İstanbul Fuar Hizmetleri A . Ş . tarafından organize edilen ve geçtiğimiz yıl 91 ' i yabancı 197 şirketi ağırlayan REW İSTANBUL ' a bu yıl yüzde 50 ' lik bir artışla 27 ülkeden 281 firma ve temsilcilik katılıyor .
REW İSTANBUL 2010 ' da , sektörün önde gelen yurtiçi ve yurtdışı firmalarının yanı sıra ; T . C . Çevre ve Orman Bakanlığı yetkilileri , Türkiye Belediyeler Birliği temsilcileri , Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu temsilcileri , sektörel dernekler , ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler bulunacak .
REW İstanbul ' u organize eden ve Fuarcılık alanında 20 ' inci yılını kutlayan İFO- İstanbul Fuar Hizmetleri A . Ş ' nin Genel Müdür Yardımcısı Zekeriya Aytemur , uluslararası şirketlerin bu yıl fuara katılımının geçtiğimiz yılın iki katı düzeyinde olduğunu belirterek , " Geri dönüşüm ve atık yönetimi alanlarında dünya çapında söz sahibi olan şirketler bu yıl hızlı davranarak kendileri için uygun yerleri kiraladı ve 8 . Salon ' un tamamını doldurdu . Bu ilginin nedeni , Avrupa Birliği ( AB ) ile açılan Çevre Faslı
gereği , gelecek 13 yılda yapılması gereken 59 milyar Euro yatırım ve Türkiye Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi sektörünün büyük potansiyelidir " dedi . Aytemur , fuarın yerli yatırımcı ve sanayiciler için de çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi .
Bu yıl fuara katılacak yurtdışı firmaların çoğunluğunu Alman şirketleri oluşturuyor . Katı ve sıvı atık toplama ve ayrıştırma konularında dünyada en gelişmiş teknolojilere sahip olan 57 Alman şirketi fuarda yerini alacak . Fuara , Almanya ' nın yanı sıra ; başta İtalya , Hollanda , Fransa ve İsviçre olmak üzere , 27 ülkeden 128 yurtdışı firma ve temsilcilik katılıyor .
KOSGEB ' in de desteklediği REW İSTANBUL 2010 ' da , yine KOSGEB ' in Türkiye temsilcisi olduğu European Enterprise Network ( EEN ) ile fuar çerçevesinde , katılımı ücretsiz olarak , ticari görüşmeler organize ediliyor . Avrupalı KOBİ ' lerin gelişimi için çalışan EEN , Avrupalı şirketlerin temsilcileri ile REW İstanbul ' a katılan şirketlerin temsilcilerinin , oluşturulacak görüşme takvimi çerçevesinde , EEN standında 11 - 12 Haziran tarihlerinde buluşarak , ticari görüşmeler yapmalarını sağlıyor . Avrupa ayağı EEN ,
Türkiye ayağı ise KOSGEB tarafından yürütülen bu " Technology Transfer Match-making " organizasyonu 11 - 12 Haziran tarihlerinde REW İSTANBUL 2010 Fuarı ' nda katılımı ücretsiz olarak gerçekleşiyor .
Buna ek olarak , Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 11 Haziran 2010 tarihinde Hessen-Bavyera pavilyonunda 10 : 30 - 17 : 30 saatleri arasında , katılımın ücretsiz olduğu işbirliği görüşmeleri düzenleniyor .
Katılımcılarına ve ziyaretçilerine yönelik hizmet standardını yükselten İFO , Star Alliance ile özel bir anlaşma yaptı . Bu anlaşma kapsamında , THY dahil Star Alliance üyesi 18 havayolu şirketi , yurtdışından fuarı ziyaret edeceklere , bilet fiyatlarında yüzde 20 ' ye ulaşan indirimler sağlıyor .
Açıklamaya göre , fuarda bir de ödül töreni yapılacak . Reycyling Industry Dergisi , Türkiye Çevre Vakfı ( TÜÇEV ) ile Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen , ' Atık ve Geri Dönüşüm ' konulu kısa film yarışmasının ödülleri 11 Haziran 2010 Cuma Günü REW İstanbul Fuarı ' nda dağıtılacak . Yarışmaya Türkiye ' nin farklı illerinde kurulu 20 Üniversite ' nin Çevre Fakülteleri ile İletişim ve Televizyon bölümlerinde eğitim gören öğrenciler çok sayıda film ile katılıyor .