Kahta İnsan Hakları Kurulu Çok Kitap Okuyan Öğrencileri Ödüllendirdi

Kahta ilçe İnsan Hakları Kurulu 2009-2010 eğitim öğretim sezonunda 100 ve üzeri kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi.

  ' Türkiye Okuyor ' kampanyasına destek olmak için kaymakamlık ve ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından başlatılan ' Kahta Okuyor ' Eylem Planı hazırlanmış ve kaymakamlık tarafından bu çalışmalara hız verilmişti .
Öğrencilerin okumaya teşvik edilmesi ve çok kitap okuyan öğrencilerin olumlu örnek teşkil etmesi amacıyla , çok sayıda kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi .
Tüm okullar tarafından yapılan değerlendirmeler ile 100 ve üzeri kitap okuyan öğrenciler belirlendi . Belirlenen öğrencilere Kültür Merkezi ' nde düzenlenen tören ile altın , başarı belgesi , madalya , kitap ve kırtasiye malzemeleri ile ödüllendirildi .
Ödül törenine Kahta Kaymakamı Coşkun Açık başka olmak üzere bir çok kamu kurum ve kuruluş temsilcisi , insan hakları kurulu üyeleri , okul idarecileri ve öğrenciler katıldı .
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ' nın hep birlikte okunması ile başlayan ödül töreni , Kahta Lisesi Müzik Öğretmeni Kadir Hanbay ve ekibi tarafından gerçekleştirilen , yöresel motifleri içeren müzik dinletisi ile renklendi .
Dereceye giren öğrencilerin ödüllerini veren Kaymakam Açık , öğrencilerden yaz tatillerini iyi değerlendirmelerini ve önümüzdeki yıl daha iyi bir performans sergilemelerini istedi .