Yozgat'a Spor Teknik Eğitim Merkezleri Kurulacak
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 'Herkes İçin Futbol' projesi kapsamında Yozgat Merkez ve 2 ilçeye Spor Teknik Eğitim Merkezi kuracak.

Yozgat Çapanoğlu Kent Park tesislerinde Yozgat Amatör Spor Kulüpler Federasyonu (ASKF) Başkanı Halil Türkmen ve ASKF yönetim kurulu üyeleri ile bir toplantı yapan TTF Herkes İçin Futbol Müdürü Serbülent Şengün, yönetim kurulu üyeleri ile Yozgat'a geldiklerini belirterek," Bizim geçen yıl 50 il ve ilçede başladığımız ve 12 yaş altı yetenekli çocukların eğitimini verdiğimiz, spor teknik eğitim merkezleri adı altında bir çalışmamız var. Bu çalışmayı Yozgat merkez ve bazı ilçelerde başlatmak için buradayız. Bu proje ile Yozgat'taki yetenekli çocuklarımızın bir şekilde hak ettikleri eğitimi almalarını istiyoruz. Bu proje Ekim veya Kasım ayında çalışmalar başlayacak" dedi.
Futbol Federasyonu Kayseri Bölge Müdürü Vahdi Elbaşı'da, yetenekli çocukların tespiti için Türkiye'yi taradıklarını belirterek, "Bugün Yozgat'tayız, Yozgat'ta futbol temel eğitim merkezlerinin bulunmaması bizim bölgemiz için büyük eksiklikti. Bu yıl merkez ilçe ile birlikte 3 ilçede çalışma başlatacağız. Biz burada gözden kaçan kimsenin olmamasını istiyoruz. Yetenekli çocuklarımızı ortaya çıkartmak istiyoruz. Kayseri bölgesi olarak bir ayağımız Yozgat'ta olacak. Yozgat'ta çok büyük bir potansiyel olduğunu biliyorum. Burada çalışmalar başlayacak" diye konuştu.
Yozgat ASKF Başkanı Halil Türkmen, Yozgat'ta futbol adına neler yapabiliriz diye çalışmalara başlattıklarını belirterek, "federasyon başkanlığımızdan ve Kayseri bölge müdürlüğümüzden yetkililer bugün Yozgat'a geldiler, yapılacak çalışmaları değerlendiriyoruz. Burada bulunan federasyon temsilcilerine teşekkür ediyorum" dedi.
