Sahte belge şebekesinin sorgusu sürüyor

İzmir merkezli 5 ilde dün eşzamanlı olarak düzenlenen sahte belge operasyonunda gözaltına alınan 46 kişinin sorgusu devam ediyor.

İzmir Emniyeti Ka

  İzmir merkezli 5 ilde dün eşzamanlı olarak düzenlenen sahte belge operasyonunda gözaltına alınan 46 kişinin sorgusu devam ediyor .

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından , sahtecilik şebekesine yönelik 6 aylık takibin ardından dün başlatılan operasyonda 80 kişinin yakalandığı , bunlardan 34 ' ünün ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı bildirildi . Göz altında tutulan şebeke yöneticilerinin de aralarında yer aldığı 46 kişinin sorgularının halen devam ettiği , zanlıların İzmir ve çevre illerde faaliyet gösteren en büyük sahtecilik şebekesi olduğu öne sürüldü .

Gözaltındaki zanlıların büyük bölümünün çeşitli suçlardan arandıkları , sabıkalarının bulunduğu ve yakalanmamak için sahte kimlik kullandıkları belirtildi . Araç muayene ve vizesi , kimlik , ehliyet , diploma , resmi belge gibi evrakların sahtelerini hazırlayan şebekenin , özellikle yakalamalı , hacizli , vergi borçlu araçlar ile vize alamayacak durumdaki araçları , trafik takipçileri ya da çevreleri aracılığıyla buldukları , para karşılığı sahte evraklarla muayeneden geçirildi gibi göstererek sahte vize düzenledikleri , ehliyet almak isteyenlere de sahte diploma hazırladıkları , alkolden ya da farklı nedenlerle ehliyetine el konulan kişilere sahte ehliyet düzenledikleri , büyük firmaların araç filoları için sahte vize hazırladıkları , ayrıca sahte çek ve para da hazırlayarak komisyon karşılığı piyasa sürdükleri iddia edildi .

Şebekeye yönelik operasyonlarda ele geçen kayıtlardaki plakalarda yapılan sorgulamada , son dönemlerde 300 ' e yakın araca sahte vize hazırladıklarının tespit edildiği kaydedildi . Şebeke üyelerine yönelik yaklaşık 6 aydır süren takip sırasında , 20 kişinin sahte belge düzenlerken suç üstü yakalandığı ve ve tutuklandığı , bu kişilerin halen cezaevinde oldukları öğrenildi . Gözaltındaki zanlıların sorgularının tamamlanmasının ardından cuma günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi .