Atilla Gülsar: Eğitimde yakaladığımız başarının temelini 'Akıl Bankası' ile attık

Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, 'Akıl Bankası' projesinin eğitimde yakaladıkları başarının anahtarlarından biri olduğunu söyledi.

B

  Bursa Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar , ' Akıl Bankası ' projesinin eğitimde yakaladıkları başarının anahtarlarından biri olduğunu söyledi .

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırladıkları ' 5 Yıllık İl Eylem Planı ' çerçevesinde bir dizi proje gerçekleştirdiklerini aktaran Atilla Gülsar , giderek artan bir başarı grafiği çizdiklerini bildirdi . 2009-2010 eğitim öğretim sezonunun değerlendirmesini yapan Gülsar , göreve geldikten sonra gerçekleştirdikleri çalışmalar ile aşağı doğru bir grafik çizen Bursa ' nın eğitim çizgisinin önce durdurulup , ardından da yukarı bir çıkış yakaladıklarını söyledi .

Bursa ' da bir eğitim ordusunun bulunduğuna dikkat çeken Gülsar , 470 bin öğrenciye hizmet için 20 bin 740 öğretmenin görev yaptığını kaydetti . Gülsar , ilde 12 bin 299 derslik bulunduğunu vurgulayarak , hedeflerinin çıtayı daha da yükseltmek olduğunu söyledi . Bu kapsamda ' 5 Yıllık İl Eylem Planı ' hazırladıklarını belirten Atilla Gülsar , bunları sıra ile hayata geçirdiklerini söyledi .

Bu projelerden birinin ise ' Akıl Bankası ' projesi olduğunu bildiren Atilla Gülsar , Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ' Akıl Bankası ' projesi ile başarıyı artırmanın yollarını aradıklarını bildirdi .

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan ÖSS ve SBS İl Eylem Planı çerçevesinde düzenlenen ' Akıl Bankası ' projesinin başarılı bir şekilde uygulandığını ifade eden Atilla Gülsar , " Matematik , Türkçe , Fen ve Teknoloji , Sosyal Bilgiler , İngilizce , Din Kültürü Ahlak Bilgisi branşlarından 18 öğretmen benim başkanlığımda düzenli toplantılara katılarak , ' Eğitimde Kalitenin Arttırılmasına ' odaklanan çalışmalar gerçekleştirdi . " dedi .

Burada eğitim alan öğretmenlerin bu bilgileri il genelinde ki branş öğretmenlerine aktardığını bildiren Atilla Gülsar sözlerini ; " Çalışmalar kapsamında 18 branş öğretmeni tarafından 17 ilçede tüm Matematik , Fen Bilgisi , Sosyal Bilgiler , Türkçe , İngilizce , Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerine 30 saatlik ' Uygulamalı müfredat eğitimleri ' seminerleri başarıyla verildi . Bu da il genelinde yakalanan başarının temel taşlarından birisini oluşturdu . " şeklinde noktaladı .