Sabancı'da mezuniyet coşkusu

Sabancı Üniversitesi bu yıl 11 farklı ülkeden gelen 834 öğrenciyi mezun mezun etmenin gururunu yaşadı.

Sabancı'da mezuniyet coşkusu
Sabancı Üniversitesi'nin 11. mezuniyet törenine katılan Güler Sabancı, "Türkiye'nin geleceği için, birlik beraberlik içinde akıl ve sağduyuyla çözüm üretmeye ihtiyaç var" dedi.

Sabancı Üniversitesi; Türkiye, ABD, Almanya, Filistin, Hindistan, Litvanya, Lübnan, Mısır, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna olmak üzere 11 farklı ülkeden 834 öğrenci mezun etti. Mezuniyet törenine Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Prof. Dr. Talat Hamlan, Sabancı Üniversitesi Mezunlar Derneği (SÜMED) Başkan Yardımcısı Metin Tabalu ve dernek dışındaki bağışçılardan Yousef Jameel katıldı.

Törende konuşan Sabancı, son zamanlarda yaşanan olaylara değinerek, "Ülkemizde yaşanan çok üzücü olayları düşününce hepimizin umuda ne kadar ihtiyacı olduğunu daha iyi anlıyoruz. Yaşamını yitirenler bizim gençlerimiz, ağlayanların tümü de bizim ailelerimiz" dedi.
Sabancı, Türkiye'nin geleceği için birlik beraberlik içinde, akılla ve sağduyuyla çözüm üretmeye çok ihtiyacı olduğunu vurguladı. Güler Sabancı, törende o kadar genç insanı bir arada görmenin geleceğe dair umutlarını çoğalttığını ifade etti.

Genç bir üniversite olarak hedeflerinin 'bir dünya üniversitesi olmak' olduğunun altını çizen Güler Sabancı, "Sabancı Üniversitesi özgün ve öncü olmayı kendine temel seçim olarak belirledi" dedi.
Global bir dünyada yaşamanın etkilerini her geçen gün hem iş hayatında hem de özel hayatta hissettiğimizi ifade eden Güler Sabancı, şöyle konuştu: "İletişimde zaman ve lokasyon kısıtlamaları hiç kalmadı. Günümüzde, her anlamda başarılı olmak için özellikle geleceğimiz olan gençlerimizin; üst düzeyde erişim becerisine sahip, çoklu kültürlerle iç içe sorunsuz yaşayabilmeleri, özgür düşünebilen, ön yargısız davranabilen, birbirlerinin farklılıklarından çatışmalar değil kendileri ve tüm insanlık için değer yaratabilen bireyler olarak yetişebilmelerini çok önemsiyoruz."
Sabancı, konuşmasının sonunda gelecek 10 yıla yönelik hedeflerini şöyle sıraladı: "Nanoteknoloji araştırma ve uygulamalarında etkin ve başarılı bir mükemmellik merkezi olmak, uluslararası araştırma fonlarından daha fazla yararlanmak, global sorunlar üzerine yaptığımız araştırmaları çoğaltmak, uluslararası araştırma kurumlarıyla ve saygın üniversiteler ile yeni işbirlikleri geliştirmek, uluslararası öğretim üyesi ve öğrencilerimizin sayısını artırmak."

İnternet Haber