Sakaryalı öğrenciler, Kurtuluş Savaşı'na ev sahipliği yapan Afyonkarahisar'ı gezecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Turkcell işbirliğiyle başlatılan "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında Sakarya'dan 200 öğrenci, Afyonkarahisar'a gitti. Ö

  Milli Eğitim Bakanlığı ( MEB ) ve Turkcell işbirliğiyle başlatılan " Gönül Köprüsü " projesi kapsamında Sakarya ' dan 200 öğrenci , Afyonkarahisar ' a gitti . Öğrenciler 5 gün boyunca Kurtuluş Savaşı ' na ev sahipliği yapan şehrin tarihi ve turistlik yerlerini gezecekler .

" Gönül Köprüsü " projesi kapsamında otobüslerle Afyonkarahisar ' a giden 200 öğrenciyi İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı , İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Ünal , aileleri ve öğretmenleri uğurladı .

16 ilçeden gelen öğrenciler sabah saatlerinde Adapazarı Öğretmenevi ' nin önünde toplandı . Gerekli kontroller yapıldıktan sonra öğrencilere tişört , şapka , çanta ve kumanya dağıtıldı . Milli Eğitim Müdürü Yazıcı , bir süre öğrenciler ve velileriyle sohbet etti . Yoklama yapıldıktan sonra öğrenciler otobüslere binerek Afyonkarahisar ' a hareket etti .

Milli Eğitim Şube Müdürü Hamdi Ünal , Cihan Haber Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada , üçüncü yılına giren " Gönül Köprüsü " projesi kapsamında 200 öğrenciyi Afyonkarahisar ' a gönderdiklerini söyledi .

Geziye katılacakları daha önce il dışına çıkamayan ve durumu iyi olmayan öğrenciler arasından seçmeye çalıştıklarını kaydeden Ünal , " Bu öğrencilerimiz Kurtuluş Savaşı ' na ev sahipliği yapan Afyonkarahisar ' ı görecekler . Başkomutanlık Meydan Muharebesi ' ne sahne olmuş olayları dile getiren resim , tablo , harp malzemesi ve arşivi ile dolu olan Kurtuluş Savaşı Müzesi ' ni gezecekler . İlin tarihi ve turistlik yerlerini 5 gün boyunca görme fırsatı bulacaklar . " dedi .

Proje kapsamında İzmir ' den gelen 200 öğrenciye de Sakarya ' nın tarihi ve turistik yerlerini gezdirdiklerini anlatan Ünal , şöyle konuştu : " Üçüncü yılına giren projenin ilk yılında Şanlıurfa ' ya öğrenci göndermiştik . Aynı yıl Kahramanmaraş ve Yozgat ' tan öğrenciler ilimize gelmişti . Geçen yılda Tekirdağ ' dan 400 öğrenci ilimize gelmişti . Bu yıl İzmir ' den gelen öğrencilerimizi Adapazarı , Arifiye , Akyazı ve Hendek ilçelerine dağıttık . Onlar da 5 gün boyunda şehri gezecekler . "