Tarihi kiliseye ait taşlara zarar verildiğini iddia eden mahalle sakinleri eylem yaptı

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesi Kemer Mahallesi sakinleri, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait iş makinelerinin Yemişli makiliği alanındak

Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Side beldesi Kemer Mahallesi sakinleri, Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait iş makinelerinin Yemişli makiliği alanındaki 2 bin yıllık tarihi kiliseye ait taşlara zarar verdiği gerekçesiyle eylem yaptı.

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü kepçe ve yol açma araçlarının düzenleme yaptığı Yemişli makiliğinde toplanan Kemer Mahallesi sakinleri, alana Side Belediyesi'nin su parkı yapacağını iddia etti. Yemişli makiliğinde basın açıklaması yapan Kemer Mahallesi Muhtarı Osman Tüter, bölgeye eğlence ve aquapark yapılmaması için imza kampanyası başlattıklarını belirtti.

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü'nün, 38 dönümlük ucu açık alanda yaptığı çalışmayla 2 bin yıllık tarihi kilisenin duvarlarını yıktığını öne süren muhtar Osman Tüter, yapılan çalışmanın tarihi ve kültürel değerlere yapılan bir saygısızlık olduğunu kaydetti.

Osman Tüter, "Side Kemer Mahallesi Yemişli makilik alanına aquapark yapılacağı gerekçesiyle tarih ve kültür mirasımız yerle bir oldu. Yemişli mevkiinde Side Antik Tiyatro ile aynı dönemde yapılan ve yıkılan kilise bulunmakta. Kilisenin yan taşları bir hafta öncesine kadar yerinde durmakta idi. Ayrıca Yemişli bölgesi soğanlı ve endemik bitki türlerinin yetiştiği nadir bir alan. Yapılan çalışmayla hem tarih yok edildi hem de endemik bitki türlerinin yaşama alanları yok edildi." diye konuştu.

Yapılan yıkımla ilgili imza kampanyası başlattıklarını belirten Osman Tüter, kampanyanın ilk gününde Kemer Mahallesi'nden 250 imza topladıklarını belirtti. Tüter topladıkları imzaları TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, Side Belediyesi ve Antalya milletvekillerine göndereceklerini sözlerine ekledi.