-pekinliler 'Mutluluk'a Hayran Kaldı Pekin ? 16.06.2010 ? Gazeteci-yazar Ve Müzisye...

-PEKİNLİLER "MUTLULUK"A HAYRAN KALDI PEKİN (A.A) ? 16.06.2010 ? GAZETECİ-YAZAR VE MÜZİSYEN ZÜLFÜ LİVANELİ, ÇİNCEYE ÇEVRİLEN "MUTLULUK" ADLI KİTABININ

  -PEKİNLİLER " MUTLULUK " A HAYRAN KALDI

PEKİN ( A . A ) – ; 16 . 06 . 2010 – ; Gazeteci-yazar ve müzisyen Zülfü Livaneli , Çinceye çevrilen " Mutluluk " adlı kitabının tanıtımı için Pekin ' de düzenlenen etkinliğe katıldı ve kitaplarını imzaladı .
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ' ın da katıldığı , Pekin ' deki 798 Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte , Abdullah Oğuz ' un yönettiği " Mutluluk " filmi Çince alt yazılı olarak gösterildi .
Zülfü Livaneli , Çin ' in kitaplarının yayımlandığı 29 ' uncu ülke olduğunu , 30 ' uncunun ise Japonya olacağını belirtti . " Çin gibi büyük bir ülkede ' Mutluluk ' a gösterilen ilgi çok memnuniyet verici . Bu kadar büyük bir ilgi beklemiyordum doğrusu " diyen Livaneli , bir turizm şirketinin " Mutluluk " un geçtiği yerlere gezi düzenleyeceğini ve Van Gölü ' nden Ege Denizi ' ne kadar Çinlileri götüreceğini anlattı .
" Çin ' de Türk edebiyatı fazla yok . Buradaki gazetecilere bizim çok iyi yazarlarımız olduğunu söyledim " diye konuşan Livaneli , sözlerini şöyle sürdürdü :
" Bütün dünya gidip ABD ' den kitap alıyor . Yayınevleri New York ' ta ünlü olmuş kitapları gidip alıyor . Bizim yayınevlerimiz de böyle yapıyor , doğrudan doğruya Pekin ' den Çin edebiyatı alınmıyor . ' Mutluluk ' kitabının ABD ' de ilgi görmüş olması , ödül kazanması Çincede ve diğer dillerde yayınlanmasına yardımcı oldu . "
" Mutluluk " kitabı Çinceye İngilizceden çevrildi . Livaneli , Türk gazetecilere , bütün dünyada olduğu gibi Çin ' de de Türkiye ' nin , özellikle de İstanbul ' un çok merak edildiğini belirterek , bu nedenle Çince çevirisinde kitabın adının " İstanbul ' un Mutluluğu " olarak koyulduğunu ifade etti .

-BAKAN GÜNAY : " LİVANELİ , HEPİMİZİN TANIDIĞI KONULARI İŞLİYOR " -

Etkinliği izleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da " Mutluluk " filmi ve kitabının Çinli izleyicilere ve okurlara bir başka büyük ve derin kültürü tanımaları için pencere açtığı görüşünü dile getirdi .
Bu film ve kitap vesilesiyle Çinlilerin Türkiye ' ye olan ilgisinin artabileceğine işaret eden Günay , " Türkiye ' ye gelirseniz , Pekin gibi dünyanın çok önemli şehirlerinden birisi olan İstanbul ' u görebilirsiniz . İstanbul da tarih boyunca Pekin kadar ünlü ve önemli , çok iddiayla söylüyorum , çok güzel bir şehir " dedi .
16 . 06 . 2010 13 : 43 : 03