Adana Dosteller Derneği TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldü

Ulusal ve uluslararası birçok yardım organizasyonuna imza atan Dosteller Yardımlaşma Derneği, TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

TBMM ba

Ulusal ve uluslararası birçok yardım organizasyonuna imza atan Dosteller Yardımlaşma Derneği, TBMM Üstün Hizmet Ödülü'ne layık görüldü.

TBMM başkanlık divanı, Türkiye'de beş kuruluşa üstün hizmet ödülü verilmesini kararlaştırdı. Verilen karar TBMM internet sitesinde yayınlandı. Adana'da faaliyet gösteren Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne de hizmet ödülü verilecek.

AK Parti Adana milletvekilleri Prof Dr. Necdet Ünüvar, Vahit Kirişçi ve Fatoş Gürkan, TBMM Başkanlık Divanı'na Adana'dan yola çıkan ve bir çok aileye yardım ulaştıran derneğe hizmet ödülü verilmesi için öneride bulundu. Ödül derneğe uygun görülürken ayrıca hizmet ödülünün yanı sıra 'Onur Ödülü' alacak kişiler arasında Şevki Hünkar Adalı ve ve Serdal Adalı isimleri de yer aldı.

Adana Dosteller Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Masum Yavuz, takdir edilen ödülün kendilerine moral verdiğini kaydetti.

Dernek gönüllüllerinin Nijer'de sağlık taraması yaptıklarına dikkat çeken Yavuz, "Din, dil, ırk ayrımı yapmadan yakın ve uzak tüm muhtaçlara kalbimizi açarak ellerimizi uzatmaya çalışıyoruz. Adana'da ihtiyaç sahibi aileleri gezerek sıkıntıda olan insanlara yardım etmek için çaba gösteriyoruz. Dernek gönüllülerimizin yaptığı bu gayretin hizmet ödülüne dönüşmesi hepimizi ayrıca sevindirdi. Adana Valiliği'ne, milletvekillerimize ve derneğimize gönül veren herkese teşekkür ederim." dedi.