Sivas'ta işçi taşıyan minibüs ile TIR çarpıştı: 1 ölü, 16 yaralı

Sivas'ta meydana gelen kazada, işçi taşıyan midibüs ile TIR çarpıştı. Kazada 1 kişi ölürken 16 kişi de yaralandı.

Kaza, Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde

Sivas'ta meydana gelen kazada, işçi taşıyan midibüs ile TIR çarpıştı. Kazada 1 kişi ölürken 16 kişi de yaralandı.

Kaza, Sivas'ın Yıldızeli ilçesindeki Tokat Kavşağı'nda yaşandı. Tokat'tan ilçedeki bir tekstil fabrikasına işçi taşıyan İhsan Karabulut (60) idaresindeki 60 DN 971 plakalı minibüs, Ankara'ya gitmekte olan İbrahim Karaca (39) yönetimindeki 76 AP 345 çekici ile 76 AU 692 plakalı TIR'a çarptı. Işık ihlali nedeniyle meydana geldiği belirtilen kazada servis minibüsünde bulunan Gülnaz Akdoğan (39) ağır yaralı olarak kaldırıldığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nda hayatını kaybetti.

Kazada minibüs şoförü Karabulut ile yolculardan Filiz Hasdemir (18), Mevlüde Hasdemir (15), Ömer Dilibal, Sultan Dilibal (17)), Rabia Dilibal, Arzu Dilibal(16), Aslı Sütçüoğlu, Şadiye Sütçüoğlu(16), Şermin Gözütok(18), Fatma Uzun(39), Ramazan Bulut(14), Rukiye Civelek(17), Sevda Civelek(18), Nermin Gözütok(17), Mustafa Taştan yaralandı.

Olay yerine gelen ambulanslarla yaralılar Yıldızeli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. İlk müdahalenin ardından sağlık durumu ciddiyetini koruyan bazı yaralılar Sivas Numune Hastanesi ve Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan şoför İhsan Karabulut ile Mustafa Taştan'ın durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Kaza sonrası Sivas-Ankara kara yolu kısa bir süre araç trafiğine kapandı. Soruşturmanın devam ettiği olayla ilgili TIR şoförü İbrahim Karaca ise gözaltına alındı.