Bizi başka iktidarlara benzetmeyin

Partisinin Rize İl Danışma Meclisi'nde konuşan Başbakan Erdoğan, “Aç tavuk kedini buğday ambarında sanıyor. Ne erken seçimi nerden çıkıyor bu. Bu ülke geri kalmış bir ülke değil. O sizde idi” dedi.

  Başbakan Erdoğan ' ın yaptığı konuşmanın satır başları şö ; yle :

Biz yaradılanı yaradandan ö ; tü ; rü ; sevdik . 500 Yıl ö ; nce nasıl İspanya ' dan kovulan Musevilere karşı ç ; ıktıysa dedelerimiz , bugü ; nde biz Filistin ' deki kardeşlerimize sahip ç ; ıkıyoruz . Onu yaparken kimse niç ; in bö ; yle yapıyorsunuz demedi . Şimdi ne diyor o Museviler ikide bir bunu bize ç ; aktırmayın diyorlar . Biz size tarih dersi veriyoruz ç ; aktırmıyoruz . Olay bu . Bizim medeniyetimiz mağdurlara yardımlarla doludur .

KATLİAMLARA SESSİZ KALAMAYIZ

Sultan 2 . Selim ' e bir mektup geliyor . Gö ; nderen , Aç ; e padişahı! Ve diyor ki yardım etmezseniz mahvoluruz . Altındaki ifade şu Aç ; e sizin kö ; ylerinizden biri . Kö ; y diyor kö ; y . Ben de sizin hizmetkâ ; rınızım diyor . Sultan 2 . Selim hiç ; gecikmeden 22 kadırgadan oluşan bir filoyu Aç ; e ' ye gidiyor . O gü ; n yapılan yardım bizim Endonezya ile olan kardeşliğimizin temellerini oluşturuyor . Bir barış ulaştırmanın mü ; cadelesi iç ; erisinde olduk . Herkes Ortadoğu ' daki katliamlara sessiz tepkisiz kalabilir ama biz kalamayız . Yaşananlara gö ; z yumarsak , ç ; ocukların katledilmesine seyirci kalırsak ben o zaman Rize ' ye gelemem . Rizeli kardeşlerimin ö ; nü ; ne alnımız ak ç ; ıkamayız . Biz bu milletten ç ; ok kutsal bir emanet devraldık . Televizyonları izliyorum zaman zaman insanın ç ; ıldırası geliyor . Biri ç ; ıkıyor diyor ki Sayın Başbakan olay oldu , Grup Toplantısı ' nda gü ; zel bir konuşma yaptı ve ondan sonra bu konuya değinmesine gerek yok .

DERTLİ OLMAYAN DEVA OLMAZ

İnsaf dü ; nyanın ç ; enesi duruyor mu? Biz haklı olduğumuz bir olayda haksızlığa mahkum edilmeye doğru itiliyoruz . Yanınızda Monşerler bize ders vermeye ç ; alışıyor nasıl susarız? Haksızlık karşısında susmak bizim şiarımızdan değildir . ' Zulmü ; alkışlayamam , zalimi asla sevemem . Gelenin keyfi iç ; in geç ; mişe asla sö ; vemem . Kanayan yara gö ; rdü ; m mü ; yanar ta ciğerim . . . '

Biz onlar gibi kusura bakmasınlar rahat değiliz . Bizim yü ; reğimiz kan ağlıyor . Onlar rahatlar , onlar dü ; nya kazan biz kepç ; e mantığı ile değil , rahat koltuklarında otursunlar bir gece bir yerde bir gece başka bir yerde o biç ; im hayatlarını sü ; rdü ; rsü ; nler ondan sonra gelip dü ; nyayı konuşsunlar . Bizim ö ; yle bir yaşamımız yok . Biz dertliyiz dertli . Mevlana ' nın diliyle dertli olmayan deva olmaz bunu bö ; yle biliniz . Biz dertliyiz . Bu millet bu ü ; lkenin uluslararası şerefini , itibarını muhafaza etmemiz , onu gö ; zü ; mü ; z gibi korumamız iç ; in de emanet ett . Tü ; rkiye yö ; n değiştiriyormuş , eksen değiştiriyormuş . Akıllarınca bizi doğru sö ; ylemekten , hakkı savunmaktan vazgeç ; irmeye ç ; alıştıklarını zannediyorlar .

ŞEHİTLERİMİZ SLOGAN DEĞİL DUA BEKLER

Tü ; rkiye başka ü ; lkelere benzemez . AK Parti iktidarı başka iktidarlara benzemez . Ne ile tehdit ederseniz edin , dik duracağız , dikleşmeyeceğiz ama onurumuzla kimseyi oynatmayacağız bunu bö ; yle bilin! Tü ; rkiye kö ; ksü ; z bir ü ; lke , kö ; ksü ; z bir millet değildir . Bizim nasıl samimi bir şekilde barış iç ; in mü ; cadele ettiğimizi herkes biliyor . Nasıl samimi bir şekilde ter dö ; ktü ; ğü ; mü ; zü ; herkes biliyor . Tü ; rkiye ' nin mazlumların sesi olmasından , barış ç ; ağrılarını dü ; nyanın her yerine ulaştırmasından dolayı bugü ; n herkes gurur duyuyor . Burada baba ocağında altını tekrar ç ; iziyorum . Bu milletin başını ö ; ne eğdirmedik ve bundan sonra da asla ve asla eğdirmeyeceğiz .

Şehitlerimiz slogan değil dua bekler . Şehit cenazeleri hakkında bilginiz yok ise onların liderine sö ; ylü ; yorum eğer bilmiyorsanız Diyanet İşleri ' ni bir ziyaret edin de size cenaze namazının adabını ö ; ğretsinler . Şehit cenazeleri siyasi partilerin işaretlerinin yapılacağı yerler değildir . Şehit cenazelerini siyasi malzeme olarak kullanmayın .

Farklı yerlerde kapalı kapıların arkasında ç ; eşitli oyunların iç ; erisinde hep karanlık ilişkilerin iç ; erisinde oldular . AK Parti iktidarı ile oynayacaklar . Nerede olduğunun farkında olacaksın . Ö ; nce Rize ' ye ne verdin onu konuş , Rizeli hemşerilerime ne verdik onu konuş . Ben inanıyorum ki benim Rizeli kardeşim kadir kıymet bilir . Yapmadıklarımızı sö ; z vermediklerimizi kimse bize sö ; yleyemez . Ben hiç ; bir yerde ç ; ay fiyatı telaffuz etmedim . Benim ç ; ay fiyatımı ilgili bakanım Mehdi Eker ile gö ; rü ; şmü ; şü ; mdü ; r o da aç ; ıklamıştır . Onun dışında kimse bunu ispat edemez . Yeni kanun ç ; alışması bizim gü ; ndemimizde yok hepsi yalandır .

KARA PROPAGANDALARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Eğer biz bö ; yle birşey dü ; şü ; necek adım atacak olursak . Tü ; m ilgilileri toplarız Rize ' mizin , ü ; lkemizin lehine olan birşey varsa bunun adımını tü ; m hemşerilerimizle birlikte atarız .

Nasrettin Hoca ' ya sormuşlar ' Hiç ; bir keşifte bulundun mu , şu insanlığa yaraşır bir şey buldu mu? Hoca - Ekmek ile kar ç ; orbasını keşfettim . Lakin tadını kendimde beğenmedim ' demiş . Gü ; ya bunlar politika yapıyorlar . Biraz Gazze , biraz Bağdat , biraz din biraz iman ü ; zerine popü ; lizm . Ü ; zerine bolca yalan! Siyaset bulduk , muhalefet ü ; rettik diye ortalıkta dolaşıyorlar . Millete siz ç ; ok acı yedirdiniz artık yediremezsiniz . Bu milletin popü ; lizmle soslanmış acılara ihtiyacı yok artık!

İstismarcıların maskesini tek tek dü ; şü ; recek kimlerin neleri istismar ettiğini milletimizle paylaşacağız . Nasıl ki kirli tahriklere boyun eğmediysek bu kanlı eylemlere kara propagandaya da boyun eğmeyeceğiz . Ben sizlerden bu sü ; reç ; te daha farklı bir hassasiyet rica ediyorum .

SEÇ ; İMLER ZAMANINDA YAPILACAK

Ç ; ıkmışlar yine erken seç ; im diyorlar . Aç ; tavuk kedini buğday ambarında sanıyor . Ne erken seç ; imi nerden ç ; ıkıyor bu . Bu ü ; lke geri kalmış bir ü ; lke değil . O sizde idi . 16 Ayda bir seç ; im yapılıyordu . Bö ; yle bir ü ; lkede istikrar olur mu? Bizim bö ; yle bir derdimiz yok . İlan edilen zaman ne zaman ise seç ; im o zaman yapılır . Bunların kafa yapısı ile bu ü ; lke 26 . sırada idi şimdi her geç ; en gü ; n daha iyiye gidiyoruz .

DOLAŞMADIK YER BIRAKMAYACAĞIZ

Referandumda nasıl olsa milletimiz evet diyecek rehavetine kimse kapılmasın . İlç ; e ilç ; e , mahalle mahalle , kö ; y kö ; y , sokak sokak dolaşacağız . Kâ ; ğıt ü ; zerinde olmaz , uygulamada neticesini alacağız . Rize uygulamada AK Parti ' nin oy sıralamasında birinci olsun istiyoruz . İnşallah yayla yayla dolaşacağız . Dolaşmadık yer bırakmayacağız . Gerç ; ekleri halkımızla paylaşacağız . Ö ; nü ; mü ; zdeki hafta tatille birlikte herkes gelmeye başlayacak . Beraber onlarla kaynaşacağız . Dö ; nen dolapları anlatacağız .

NEDEN MİLLETE GİTMEKTEN KAÇ ; IYORSUN

CHP , MHP , BDP diğer o yavrular , şu oylamalarda nasıl ü ; ç ; ü ; de hepsi bir araya geldiler kimin karşısında AK Parti ' nin karşısında . Hani darbe Anayasasına karşıydınız? Hele hele iki tanesi oy kullanma kabinine bile giremediler . Neden? Liderleri arkadaşlarına gü ; venmiyordu . Milli iradeye saygısızlık yaptılar . Hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindir hü ; kmü ; Anayasa ' nın değiştirilemez hü ; kü ; mlerinden birisi . Biz ne dedik hadi halka gidelim dedik , neden millete gitmekten kaç ; ıyorsunuz? Nereye gittiler , Ana Muhalefet Mahkemesi ' ne gittiler . Bu işin aslı millet değil mi? Eğer milletimiz hayır diyorsa başımız gö ; zü ; mü ; z ü ; stü ; ne . Millet evet diyorsa kimse ona hayır diyemez . Bunların milletle işi yok gü ; ç ; odakları ile işi var .

Ü ; STÜ ; NLERİN HUKUKUNU DEĞİL , HUKUKUN Ü ; STÜ ; NLÜ ; ĞÜ ; İÇ ; İN Ç ; ALIŞIYORUZ

Biz bu ü ; lkede ü ; stü ; nlerin hukukunu korumaya değil , hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; korumaya geldik . Milli birlik ve kardeşlik projesini hep birlikte anlatacağız . Biz partimizi kurduk orada 2 , 5 sayfa kendi programımıza koyduk . 2005 ' de Diyarbakır ' da bunu aç ; ıkladım ve oradan sonra adımlarımızı atmaya başladık . Okullarından , sağlığına konutlarına kadar attığımız adımlar var . Bunları terö ; r destekli olanlar gö ; rmezden geliyorlar . Kimse ister gö ; rsü ; n ister gö ; rmesin . Biz ' At denize balık bilmezse Halik bilir diyoruz ' ve yapıyoruz .

Ramazan geliyor , iftar sonrası gittiğiniz yerlerde ç ; ay sohbetlerinde bunları anlatacaksınız . Rize ' nin bizden ö ; nceki halini de bizim dö ; nemimizde yapılan şeyleri de anlatacaksınız . Bunlarla birlikte yoğun bir ç ; alışmanın iç ; erisinde olacağız . Olmazsanız tarihi bir sorumluluğun iç ; erisinde olursunuz bunu biliniz .

Rize ' de By-pass ameliyatı yapıyoruz . Eskiden Trabzon ' a Ankara ' ya İstanbul ' a gidiyordu . Diyaliz makinesi yoktu yaa . Şimdi diyaliz makinelerinden rahatladık . Hastalarımızı evinden alıyoruz , evine bırakıyoruz ve para da almıyoruz . Bunları bu iktidar yaptı . Bizden ö ; ncekilerin aklı neredeydi? Ö ; ncekilerin gö ; revi değil miydi? Onlar gö ; revi kö ; tü ; ye kullandılar o zaman , onların mahkû ; miyeti var nerede millet vicdanında . Bazıları yırtıyor ayrı mesele ama bu hukukta da var .

Kö ; y yollarını bitireceğiz . Tek tek bü ; tü ; n bu yapılanları sizlere anlatmayacağım dedim ama burada bir şeyi tekrar sö ; yleyeceğim . Burada saptırmalar yapılıyor . Bu işi yakından bilen arkadaşlarım da var . Karadeniz Sahil Yolu ' nun yü ; zde 35 ' i bizden ö ; nce bitirilmiştir . Bunun yü ; zde 65 ' ini biz yaptık . Bunun aksini sö ; yleyenlerin hepsi yalandır .