Futbol yok, gol yok, Vuvuzela kabusu var

Dünya Kupası'nda A Grubu'nun favorileri gösterilen Uruguay ile Fransa arasında oynanan ilk günün ikinci maçı da berabere bitti. Köklü bir futbol ekolüne sahip iki ülkeni...



Dünya Kupası'nda A Grubu'nun favorileri gösterilen Uruguay ile Fransa arasında oynanan ilk günün ikinci maçı da berabere bitti.

Köklü bir futbol ekolüne sahip iki ülkenin hedefi de zorlu karşılaşmadan galip ayrılarak gruptan çıkma yolunda avantaj sağlamaktı. Cape Town'daki 66 bin kişi kapasiteli Green Park Stadı'ndaki mücadelede Uruguay'da Fenerbahçeli Diego Lugano kaptan olarak sahadaydı. Fransa'da ise eski Fenerbahçeli Nicolas Anelka ve eski Galatasaraylı Franck Ribery de ilk 11'de başladı.
Seyir zevki açısından sınıfta kalan ve hatta Güney Afrika-Meksika maçını bile aratan karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi duyulmadı. Her iki ekibin teknik direktörü de risk almaktan kaçınırken 81'de Uruguay bir kişi eksildi. Lodeiro, ikinci sarı kartı görüp atılırken Fransa bu avantajı değerlendirmek için baskısını artırdı. Ancak Japon hakemin son düdüğüyle birlikte çok az gol pozisyonunun izlendiği maç 0-0 tamamlandı.
Fransa-Uruguay: 0-0
Fransa: Lloris 6, Abidal 7, Evra 5, Gallas 6, Sagna 7, Diaby 5, Gourcuff 6 (Dk. 75 Malouda 4), Toulalan 5, Anelka 6 (Dk. 72 Henry 3), Govou 6 (Dk. 85 Gignac ?), Ribery 6
Uruguay: Muslera 6, Godin 6, Lugano 7, Maximiliano Pereira 5, Victorino 6, Egidio Arevalo Rios 5, Ignacio Gonzalez 4 (Dk. 63 Lodeiro 3), Pereira 6, Perez 7 (Dk. 87 Eguren ?), Diego Forlan 6, Luis Suarez 5 (Dk. 73 Abreu 4)
SARI KARTLAR: Evra, Ribery, Toulalan / Victorino, Lodeiro, Lugano
kIRMIZI KART: Dk. 81 Lodeiro (Fransa)
HAKEMLER: Yuiçi Nişimura 7 (Japonya), Toru Sagara 7 (Japonya), Jeong Hae Song 7 (G.Kore) STAT: Green Point




Zaman