2010 Yılında İlk Bölge Bav Toplantısı Zonguldak'ta Yapıldı

Tarımsal araştırma, yayım, eğitim kurumlarının fonksiyonlarını ve kamu kurum ile kuruluşlar arasındaki iş birliğini etkin hale getirmek amacıyla başlatılan 2010 Yılı I

  Tarımsal araştırma , yayım , eğitim kurumlarının fonksiyonlarını ve kamu kurum ile kuruluşlar arasındaki iş birliğini etkin hale getirmek amacıyla başlatılan 2010 Yılı I . Bölge Bilgi Alış Veriş ( BAV ) , toplantısı Zonguldak ' ta yapıldı .
Yurtiçi ve yurtdışında gelişen uygun teknolojilerin hızlı bir şekilde çiftçi ve kullanıcılara aktarılmasını , bu işlevlerin kurumsallaştırılmasını temin etmeyi de hedefleyen Bölge BAV toplantısı , 9-10 Haziran tarihlerinde Zonguldak ' ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı Beldesi ' nde bulunan 100 . Yıl Atatürk Hizmet Köyü ' nde yapıldı . Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ' nde görevli Dr . Burhan Erenoğlu başkanlığında yapılan toplantıya , Bartın , Bursa , Düzce , Kocaeli , Sakarya , Yalova ve Zonguldak İllerinin Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürleri , bu illerde görevli teknik elemanlar ve çiftçiler katıldı . 9 Haziran Çarşamba günü Enstitü Müdürlüğü ' nde görevli ve üzümsü meyveler konusunda uzman Zeynep Özdemir Eroğlu tarafından , Zonguldak ' ta Üzümsü Meyveler Projesi kapsamında bahçe tesis edilen çiftçiler ile TARGEL personelleri , teknik eleman ve bölge illerden toplantıya katılan şube müdürlerine Ahududu , Böğürtlen ve Likapa yetiştiriciliği konusunda eğitim verildi . Eğitimin ardından teorik eğitimin ardından ilimizde proje kapsamında tesis edilen bahçeler gezildi . 10 Haziran Perşembe günü ise bölge illerden toplantıya katılan şube müdürleri ve teknik elemanlar ile 2010 yılı I . dönemde yapılan ve II . dönemde yapılacak deneme ve demonstrasyonlar konusunda bilgi alış-veriş toplantısı yapıldı .
Toplantının sonunda misafirlere ilimizde bulunan Gökgöl Mağarası gezdirildi .