Erciş İnci Kefali Balık Göçü Kültür-sanat Festivali

Van'ın Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, 4-11 Haziran 2010 tarihleri arasında ilçede düzenlenecek olan 'İnci Kefali Balık Göçü Kültür-Sanat Festivali' kapsamında yapılması planlanan halk konserini iptal ettiklerini söyledi

Erciş İnci Kefali Balık Göçü Kültür-sanat Festivali
  Van ' ın Erciş İlçe Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu , 4-11 Haziran 2010 tarihleri arasında ilçede düzenlenecek olan ' İnci Kefali Balık Göçü Kültür-Sanat Festivali ' kapsamında yapılması planlanan halk konserini iptal ettiklerini söyledi .
Erciş Belediye Başkanı Fatih Çiftci ile birlikte makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakam Kurtoğlu , son günlerde meydana gelen terör olayları ve İsrail ' in Türk vatandaşlarına yönelik düzenlediği saldırılardan dolayı üzüntü içinde olduklarını söyledi . 4-11 Haziran 2010 tarihleri arasında ilçede düzenlenecek olan ' İnci Kefali Göçü Kültür- Sanat Festivali ' ile Belediye Başkanı Fatih Çiftci ile birlikte bir basın açıklaması yapma kararı aldıklarını anlatan Kaymakam Kurtoğlu , " Festival programımız devam edecek ancak , son günlerde meydana gelen terör olayları ve ülkemiz vatandaşlarına yapılan saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımız sebebiyle derin üzüntü içindeyiz . Terör olaylarında ve vatandaşlarımıza yönelik yapılan saldırıda hayatını kaybedenlere Allah ' tan rahmet diliyoruz . Tüm Türkiye ' mizin başı sağ olsun diyorum . Bu üzücü olaylar sebebiyle festival programımız çerçevesinde yer alan halk konserini , eğlence programını iptal ediyoruz . Ancak , tanıtım ve kültürel amaçlı olarak düzenlediğimiz festivalimiz , yöremizin tanıtımı ve kültürel değerlerlerimizi ön plana çıkartıcı , birlik ve beraberliğimizin devamını sağlaması amacıyla tanıtma babında devam edecektir . Son meydana gelen terör olayında komşu ilçemiz Muradiye ' de de bir şehidimizin olması , yine şehit ailelerimizi ve tüm ülkeyi yasa boğan Akdeniz ' de meydana gelen saldırı olayı sebebiyle , Sayın Valimizin de görüşleri ve talimatları doğrultusunda düzenleme heyeti olarak belediye başkanımızla birlikte halk konseri kısmını iptal ediyoruz " dedi .