Bir Yıllık İcraatlarını Halk Toplantısında Anlattı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü 17 kilometrelik kumsalı ve plajlarıyla ünlü ve Sarımsaklı'nın da bağlı olduğu Küçükköy Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mesut Ergin, göreve geldiği 29 Mart yerel seçimlerinin ardından aradan geçen bir yıllık süreçte yaptığı icraatlarını düzenlediği halk toplantısında değerlendirdi

Bir Yıllık İcraatlarını Halk Toplantısında Anlattı
Balıkesir'in Ayvalık ilçesinin dünyaca ünlü 17 kilometrelik kumsalı ve plajlarıyla ünlü ve Sarımsaklı'nın da bağlı olduğu Küçükköy Belediyesi'nin CHP'li Belediye Başkanı Mesut Ergin, göreve geldiği 29 Mart yerel seçimlerinin ardından aradan geçen bir yıllık süreçte yaptığı icraatlarını düzenlediği halk toplantısında değerlendirdi.
Önceki gün, Küçükköy Belediyesi'ne bağlı Sarımsaklı mahallesinde yapılan törenler, büyük bir kalabalığa sahne oldu. Ayvalık Belediye Başkan Vekili İbrahim Fatih Ayyürek, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Hüsnü Erol ve Ayvalık Belediye Meclis Üyesi Yusuf Bilir'in katıldığı törenler, Küçükköy Belediyesi'nin araç parkına kazandırılan yeni iş makinelerinin kurban kesilerek hizmete girmesiyle başladı.
Dualar eşliğinde yapılan kurban kesiminin ardından, Sarımsaklı'da ikamet eden vatandaşların, Küçükköy Belediye binasına gelmeden, belediyeye ait ödemelerini rahatlıkla Sarımsaklı'dan ödeyebilmelerine olanak sağlayacak olan Tahsilât Bürosunun açılış kurdelesi, Mesut Ergin, Ayvalık Belediye Başkan Vekili İbrahim Fatih Ayyürek Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer ve CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol tarafından kesildi.
Son derece modern olarak dizayn edilen tahsilât bürosunun açılışının ardından davetlilere ve vatandaşlarla birlikte büroyu gezip, bilgiler veren Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve beraberindekiler daha sonra Pazar Yerinin bulunduğu alana geçerek, daha önce açılışının yapıldığı Kapalı Pazaryerinin sembolik açılışını yaptılar. Sembolik açılışın ardından belediye tarafından organize edilen Halk Günü toplantısı, yüzlerce Küçükköy ve Sarımsaklı sakini belde vatandaşlarının katılımıyla başladı.
Belediye başkanlığı görevine geldiğinden bu yana yapmış oldukları çalışmaları hakkında konuşan Mesut Ergin; Kapalı Pazar yeri açılışı, Belediyeye ait Sarımsaklı'daki tahsilat bürosunu açılışı ve iş makinelerinin yenilenmesi trenlerinin ardından düzenlediği halk gününde, belde içi içme suyu ile su abonelerinin dijital sayaç satışında ki indirimi, turizm alanında beldede yapılan yatırım ve çalışmalar, belde de yapılan alt yapı, çevre düzenlemeleri, biyolojik arıtma tesisi, imar planı revizyonu, kaldırım, taş döşeme, Asfalt, stabilize yol, belediye tarafından yaptırılan ana sınıfı, sportif çalışmalar, sivrisinekle mücadele, sokak hayvanları için yapılan barınak ve belde ki kabristanda ki yeni düzenlemeler hakkında ki faaliyetlerini tek tek anlattı.

"BİR YANDAN YATIRIM YAPIYOR, BİR YANDAN DA 37,5 TRİLYON BORCU ÖDEMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Başkan Ergin, "Beldemizde daha mutlu ve umutlu, daha uygar bir geleceğe belde halkımızla birlikte yelken açmış durumdayız. Değişime ve değişimin gücüne inanan bizler, sizlerle birlikte değişme azmini yaşıyoruz. Bir yılda dev icraatlara imza atarken, bir yandan da kendi yönetimlerine, eski yönetimlerden bırakılan 37,5 Trilyon borcu ödemeye çalıştıklarını anlatan Belediye Başkanı Mesut Ergin, Küçükköy-Sarımsaklı'da iş başında olduklarını vurgulayarak, Belediyenin önceki yönetimlerce nasıl yıpratıldığını çarpıcı sözlerle anlattı.
Amaçlarının şimdiye kadar belde de yapılamayanları kısa sürede başarmak olduğunun altını çizen Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, " Bugün burada halkımızı yağmur ve çamurdan kurtarmanın yanı sıra dağınık durumdaki pazarcı esnafını sağlıklı bir mekânda bir araya getirebilmek için 470 metrekare kapalı Pazaryerinin açılışını sizlerle yaptık. Sarımsaklıda yaşayan halkımızın Küçükköy'e kadar gelerek belediyemize yapacakları ödemelerinde oluşan çileyi ortadan kaldırabilmek için bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz su ve emlak vergilerinin tahsilâtlarının yapılacağı belediye tahsilât büromuzun açılışını yine sizlerle yaptık. Su ile hayat bulan beldemize içilebilir sağlıklı su kaynaklarına kavuşturabilmek için üç tane kuyu açarak beldemizi 250 bin kişiye hitap edebilecek tertemiz içme suyuna kavuşturduk. Bunları yaparken su hizmetlerimizi %10 ucuzlattık. Su borçlarında taksitlendirme yapıp, belediyemize su borcu olan vatandaşlarımızı rahatlatmaya çalıştık. Dijital su sayaçlarında 85 TL'ye varan indirimler yaparak, 362 TL olan bedeli 277 TL'ye indirdik. Sarımsaklı sahilimizde yaptığımız düzenlemelerle yürüyüş bandındaki kaldırımları genişleterek yaya trafiğini rahatlattık. Bununla kalmayarak, kumsalımızı ve kaldırımları işgal edenler rant çevrelerinden kurtardık. Sarımsaklı'nın en önemli sorunu olan alt yapı sorununu çözebilmek uğruna gece gündüz süren çalışmalarımız sürmektedir. Bu çalışmalardan en önemlisi atık su arıtma tesisinin birinci etabı üç ay sonra teslim edilecektir. Arıtma tesisimizin ikinci aşaması bitirildikten sonra 250 bin kişilik nüfusa hitap edecek kapasitedeki tesis tamamlanmış olacaktır. Sarımsaklı'nın geleceğine ışık tutacak perspektifte hazırlanan imar planı revizyonu meclis kararı ile güçlenmiştir. Sarımsaklı üst ölçekli planlarda ikinci konut olarak görünüyor. Yazlık olarak düşünülmüş, yapı kullanma izni alamayan vatandaşlar, imar planı revizyonu sonrasında bu sorunlarını çözmüş olacaklardır. Plan hazırlandıktan sonra Kültür ve Tabiat Varlıkları Bursa Anıtlar Kurulunun onayına sunulacaktır. Şehir içi trafiğin rahatlaması için yollarımızı yüzde 70 asfaltladık. Bizler her zaman 'Önce İnsan' diyerek ve çağdaş insanın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak hizmet ürettik. Her yağmurda Sarımsaklının bazı kısımlarını su basıyordu. Bu sorunu gidermek için 210 metre civarında kanal açıp, kanallara borular döşedik. Beldemizdeki okullarda okuyan 150 öğrenci için etüt çalışmaları yaptık. Beldemizdeki Mecit Ataklı ve Nemci Komili okullarında eğitim gören öğrencilerimizin eksikliklerini gidermelerini ve SBS'ye daha iyi hazırlanabilmelerine olanak sağlıyoruz. Belediye olarak, halkla birlikte olunduğunda çok daha güzel işler yapılabileceğine hep birlikte şahit oluyoruz ve olacağız. Daha yolun çok başındayız. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yapacağımız çalışmalarla beldemiz, kaybettiği itibarını tekrar kazanacak ve bir türlü belirleyemediği gelecek vizyonunu oluşturacaktır" diye konuştu.
Doğal çevre açısından belde olarak çok şanslı durumda olduklarını vurgulayan Ergin, "Yüce Yaradan, beldemize tabiat ve güzellik olarak çok cömert davranmıştır. Yerel yönetim olarak bizim görevimiz bu harika çevreyi düzenlemek ve denetlemektir" dedi.

ERGİN VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALDI
Halk toplantısının ikinci etabında soru cevap kısmında vatandaşların sorunlarını dinleyerek, soruları yanıtlayan Mesut Ergin olumlu tavırları ve sorulara verdiği yanıtlarla halktan tam not aldığı gözlendi. Halk toplantısında Küçükköy Belediye Meclisi üyelerininde konuşma yaptı ve halkı konular hakkında bilgilendirdiler.
Halk toplantısının sonrasında halkın sevgi gösterileriyle uğurlanan Mesut Ergin gördüğü ilgi karşısında duygusallaştığı görüldü.