Kamu-Sen 'Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'nı protesto etti

Türkiye Kamu-Sen üyeleri devlet hastanelerinin devrini öngören 'Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'nı düzenledikleri mitingle protesto etti. Apdi İ

Türkiye Kamu-Sen üyeleri devlet hastanelerinin devrini öngören 'Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'nı düzenledikleri mitingle protesto etti. Apdi İpekçi Parkı'nda toplanan grup üyeleri, hükümete kırmızı kart gösterdi.

Kamu - Sen'in düzenlediği mitinge, Ankara ve çevre illerden otobüslerle gelen yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Kamu - Sen Genel Merkezi önünde toplanan üyeler, buradan kortej oluşturup, Sıhhıye Apdi İpekçi Parkı'na yürüdü. "Devlet hastaneleri satılmaz" pankartı taşıyan grup üyeleri, "Uyuma hastanene sahip çık" sloganı attı. Grup ayrıca Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı temsil eden bir maket de taşıdı.

Hükümet aleyhine slogan atan grup,'Hastanemize sahip çıkıyoruz' mitingiyle 'Kamu Hastane Birlikleri Yasa Tasarısı'nı protesto etti.

Eylemcilere seslenen Kamu - Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, gruba, 'Kamu Hastane Birlikleri Yasası'na razı mısınız?' sorusuna 'hayır' cevabını aldı.

Bu mücadelenin böyle yükseleceğini belirten Akyıldız, "Ülkemiz tarihi, kritik bir süreçten geçmektedir. Küreselleşme denilen yeni sömürü sistemi sosyal devletin en büyük düşmanı haline gelmiştir. Son yıllarda ülkemizde gelişen değişim de küresel güçlerin arzusu doğrultusunda sergilenmektedir." dedi.

Yapılacak kanun değişikliklerinin önemli olduğunu kaydeden Akyıldız, siyasi idarenin bugüne kadar olan uygulamaların demokrasi karşısında samimiyetsizliklerini ortaya koyduğunu öne sürdü.

Açıklamaların ardından miting olaysız bir şekilde sona erdi. Miting nedeniyle polis ekipleri de park etrafında yoğun güvenlik önlemleri aldı.