FIBA, son ziyaretini Abdi İpekçi Spor Salonu'na yaptı

FIBA ve TBF heyetlerinin 2010 FIBA Dünya Şampiyonası müsabakalarının oynanacağı salonlarda yaptığı incelemeler Abdi İpekçi Spor Salonu'nun ziyareti il

FIBA ve TBF heyetlerinin 2010 FIBA Dünya Şampiyonası müsabakalarının oynanacağı salonlarda yaptığı incelemeler Abdi İpekçi Spor Salonu'nun ziyareti ile tamamlandı.

FIBA Etkinlikler Direktörü Predrag Bogosavljev, 2010 Etkinlik Direktörü Emin Balcı ile diğer FIBA ve Yerel Organizasyon Komitesi yetkililerinden oluşan heyet, 2010 FIBA Dünya Şampiyonası müsabakalarının oynanacağı salonlardaki incelemelerini, bugün Abdi İpekçi Spor Salonu'nu gezerek tamamladı.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nın B Grubu maçlarının oynanacağı ve ABD ile birlikte Tunus, Slovenya, Hırvatistan, İran ve Brezilya'yı konuk edecek olan Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki canlı yayınlar ile ilgili incelemeler yaklaşık 3 saat sürerken, salon içerisindeki her alan titizlikle gözden geçirildi.

Heyet, diğer salonlarda yaptığı gibi öncelikle basına ait alanları gezerken, canlı yayın yapacak kameraların konumlandırılacağı yerlere karar verdi.

Özellikle ABD'nin grup maçlarını Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynayacak olması ve ABD'nin maçlarına gösterilecek olan ilginin üst düzeyde olacağı göz önüne alınarak müsabakalarda yayın yapacak olan ana kameraların yerleri ve kamera açıları özellikle gözden geçirildi. Yayın için gerekli olan teknik ihtiyaçlar da gözden geçirilirken, özellikle saha içinde görev yapacak olan kameramanların seyircilere en az rahatsızlık verecek şekilde konumlandırıldı.

Salon içinde yapılan incelemelerin ardından, salon dışında canlı yayın araçlarının park edeceği yerler de belirlendi. Salon içindeki görüntüyü canlı yayın araçlarına taşıyacak kablo sistemleri ve bu kabloların nerelerden geçeceği de belirlendi.

Heyet, yapılan incelemelerin ardından bir değerlendirme toplantısı da yaparken, toplantıda tüm gezi boyunca alınan kararlar ve yapılması gereken çalışmalar bir kez daha gözden geçirilerek detaylar üzerinde duruldu. Toplantıya organizasyon firması Boogy'nin yetkilileri de katılırken, toplantıda aynı zamanda şampiyona boyunca yapılacak saha içi aktiviteler de bir kez daha görüşüldü.

FIBA heyeti, İstanbul'daki incelemelerini de tamamlayarak Türkiye'den ayrıldı.