Vali Türker: Taşın altında eğitim olur mu?

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti, Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla öğretmenevinde yemek verdi.

Vali Muammer Türker, yemekte il ve ilçelerde görev yapan

Hakkari Gazeteciler Cemiyeti, Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla öğretmenevinde yemek verdi.

Vali Muammer Türker, yemekte il ve ilçelerde görev yapan gazetecilerin sorunlarını dinledi.

Yemek öncesi bir konuşma yapan Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal, yerel basına gereken değerin verilmesini istedi. AB ülkelerinde yerel gazetelerin ulusal gazetelerden daha fazla satıldığını anlatan Önal, Hakkari'de bazı kurumların yerel basını bitirmek istediğini ileri sürdü. Önal, "Yasal dayanağı olmasına rağmen bazı kurumlar bize ilan vermiyor. İlanlar tek tek verilmesi gerekirken birleştirilip tek ilan halinde veriliyor. İl ve ilçelerde 14 yerel gazete var. Bu gazetelerde yaklaşık 52 kişi çalışıyor. İlgili kanunu ihlal ederek bizleri bitirmeye çalışıyorlar." dedi.

Vali Türker ise basın özgürlüğüne inanan bir kişi olduğunu belirterek, sorunların çözümü için elinde geleni yapacağını söyledi. Gazetecilerle sohbet eden Vali Muammer Türker, toplumsal olaylara dikkat çektiği konuşmasında taşın altında da gazın altında da eğitim olamayacağını belirtti. Türker, "Her ikisi de bizde fazlasıyla var. Birçok öğretmen bu olaylardan dolayı huzursuz oluyor, birçoğu endişe yaşadığı için doğru düzgün hizmet veremiyor. Bizler burada çocuklarımız için devletin bütün imkanlarını kullanmaya çalışıyoruz. Başlattığımız dershane projesiyle bin 500 çocuğumuzu dershaneye gönderdik. Hakkari ile ilgili güzel şeyler yapmamız gerekiyor. Hakkari denildiği zaman insanların aklına güzel şeyler gelsin burada gazeteciye de büyük rol düşüyor." diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ise Vali Muammer Türker geldiği günden bu yana normal bütçenin dışında Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7.5 milyon lira para gönderdiğini belirtti. Bulut, "Bu Hakkari'ye verilen önemi gösteriyor. 240 kişilik öğrenci yurdunda 450 öğrenci barındırıyoruz. Öğrencilerin dışarıda kalmamasını, okuyup bir yerlere gelmesini istiyoruz. Ama sadece bunu tek başımıza bizim değil herkesin üzerine düşenini yapması gerekiyor." dedi.

Yemeğe, Durankaya Belediye Başkanı Resul Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Şen, İl Özel İdaresi Müdürü Süleyman Kaya ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut da katıldı.