İthal Et İhalesi Fiyatları Düşürdü

Et ve Balık Kurumu'nun (EBK), ithal et ihalesi sonrası et fiyatlarında 3-4 liralık düşüşler yaşandı

Et ve Balık Kurumu'nun (EBK), ithal et ihalesi sonrası et fiyatlarında 3-4 liralık düşüşler yaşandı. Kasaplar ithal et satmayacaklarını belirtirken, vatandaşlar da ithal et nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi.
Kırmızı et ithalatıyla ilgili olarak tartışmalar sürerken, et fiyatlarında düşüşler yaşanmaya başladı. Kasaplar yurt dışından gelecek ithal etleri satmayı düşünmediklerini belirtti. Kasapçılık yapan Yunus Deniz, ithal etle ilgili olarak sonuçlanan ihalenin fiyatlara yansımasının 3-4 TL civarında olduğunu ifade ederek, "Biz ithal et kullanmıyoruz, kullanmayı da düşünmüyoruz. Daha önce vatandaşlarımız bu konuda sıkıntı yaşadı. Halkımız kesinlikle benimsemiyor ve istemiyor" dedi.
İthal etin vatandaşlarda tedirginliğe neden olduğunu aktaran Deniz, "Hem sağlık hem de dini vecibelerimiz nedeniyle istemiyorlar. İthal et düşüncesi fiyatlarda düşüşe neden oldu. Bu da satış için iyi bir avantaj oldu bizim için. Vatandaşımız artık ithal et olup olmadığını soruyor ve seçimlerinde daha dikkatli davranıyorlar. Daha önce fiyata tepki göstermezken, şimdi ithal etten dolayı tepki gösteriyorlar" şeklinde konuştu.
"Bizim kendi hayvanlarımız varken neden dışarıdan ithal et alıyoruz" diye soran bir vatandaş ise, "Vatandaş olarak tedirginiz. Biz Avrupa'ya değil, Avrupa bize muhtaç" dedi.
Hacı Coşkun isimli bir kasapta ihale sonrasında fiyatlarda düşüş olduğunu ifade ederek, "Ben ithal eti hiç tasnif etmiyorum. Ama illaki olacaksa Tarım ve Köyişleri Bakanlığı izni ve fon satışıyla istiyoruz. Halkımız çok tedirgin. İthal et olmadığını anlatana kadar çok yoruluyoruz" diye konuştu.
Fiyatlarda 3 liralık bir düşüş olduğunu belirten Gürsel Gürsoy da, "Satışlara henüz olumlu bir katkısı olmadı. Ama vatandaşlarımızın genelinde bir tedirginlik havası var. İthal et olup olmadığını soruyorlar" dedi.