Arınç, Alanya Turizm ve Sanat Şenliği'nde kortej yürüyüşüne katıldı

10. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı.

On ülkeden gelen yabancı konukların katılımıyla yapılan şenlikteki korte

10. Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Şenliği kortej yürüyüşüyle başladı.

On ülkeden gelen yabancı konukların katılımıyla yapılan şenlikteki kortejde; Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Merkez Valisi Can Direkçi, Alanya Kaymakamı Hulisi Doğan ve Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu birlikte yürüdü. Arınç, yol boyunca halkı selamladı.

Arınç, Alanya İskelesi'nde şenlik etkinlikleri çerçevesinde açılan stantları gezdi. Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, stanları gezen Arınç'a Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi'nde mahkumların ay yıldız işlemeli su kabağı tası hediye etti. Arınç, bir sağlık kuruluşunun sağlık hizmetleri standında ise tansiyonunu ölçürdü. Arınç, tansiyonunun 13/9 olduğunu öğrenince rahat bir nefes aldı.

Bir gazetecinin, "CHP'nin başına Kılıçdaroğlu'nun geçmesi tansiyonunuzu yükseltiyor mu?" sorusuna Arınç, "Tansiyonla Kılıçdaroğlu'nun ne alakası var?" şeklinde cevap verdi.

Alanya şalvarının görücüye çıktığı serginin önünde geçen Arınç'a bir vatandaşın Arınç'a Alanya şalvarı giydirme girişiminde başarılı olamadı. Arınç, "Mazallah şalvarı giyersem altını gazeteciler neyle dolduru bilmem. Ben en iyisimi Alanya şalvarını giymeyeyim." diye konuştu.

Alanya Yabancılar Meclisi tanıtım ofisini de ziyaret eden Arınç'a Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği Başkanı Anjelika Anzhela bilgilendirme yaptı.