Emin Arslan'ın yargılandığı davada gizlilik ve görevsizlik talepleri reddedildi

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılandığı davada görevsizlik ve gizlilik talepleri reddedildi

  Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan ' ın da aralarında bulunduğu 23 sanığın yargılandığı davada görevsizlik ve gizlilik talepleri reddedildi .

İstanbul 9 . Ağır Ceza Mahkemesi ' ndeki duruşmada kimlik tespitinin ardından ara verilen duruşma tekrar başladı . Duruşmada söz alan Hüseyin Rıza Işık ' ın avukatı Cavit Torun , mahkemenin bu davaya bakmakla yükümlü olmadığını savundu . Torun , " Adli Tıp Kurumu ' ndan alınan raporda bazı sanıklarda ele geçirilen maddenin uyuşturucu niteliği olmayan ' anfetamin ' maddedir . Her ne kadar bu madde extacy hap yapımında kullanılsa da çamaşır yumuşatıcısı gibi başka kimyasal maddelerin yapımında da kullanılmaktadır . Bu nedenle dava dosyasının esasına girilmeden yetkisizlik ve görevsizlik verilmesini talep ediyorum " dedi . Ancak mahkeme bu talebi reddetti .

Duruşmada savunma yapması için ismi okunan Habib Kanat , " Vereceğim bilgiler için yayın yasağı ve gizlilik verilmesini istiyorum . Çünkü vereceğim bilgiler benim ve ailemin can güvenliğini tehdit altına sokacak bilgilerdir . Emin Arslan müdürümle ilgili şeyler de var . " dedi . Kanat ' ın avukatı Turgay Özdoğan da müvekkilinin emniyete istihbari bilgiler verdiğini belirtti . Mahkeme başkanı Nurettin Ak , avukat Özdoğan ' a , " Bu dosya ile de ilgili bilgiler verdi mi? " diye sordu . Avukat Özdoğan , müvekkilinin bu dosya ile de ilgili bilgi verdiğini söyledi . Bu talebin ardından mahkeme duruşmaya ara verdi . Aranın ardından mahkeme başkanı Ak , gizlilik talebinin reddedildiğini açıkladı .

Duruşma Habib Kanat ' ın savunmasını yapmasıyla devam ediyor .