Aziz Yıldırım: Daum'un durumu mali kongreden sonra belli olacak

Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım, şampiyonluğun kaybedilmesinden ardından oldukça tartışılan Teknik Direktör Christoph Daum'un durumunun mali k

  Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım , şampiyonluğun kaybedilmesinden ardından oldukça tartışılan Teknik Direktör Christoph Daum ' un durumunun mali kongreden sonra belli olacağını söyledi .

Sarı - lacivertli Kulubün Düzce ' de inşaatına başladığı Düzce Topuk Yaylası Tesisleri temel atma töreni sırasında Lig TV ' nin canlı yayınına katılan Aziz Yıldırım , çarpıcı açıklamalarda bulundu .

İnşaatına başlanan bu tesislerde Fenerbahçe ' nin tüm sporcularının kamp yapacağını ifade eden Yıldırım , " Spor ' da başarı önemli ama tesisleşme de sporda başarıyı getiren ana sebeptir . Bütün branşlardaki sporcuların gelip kamp çalışmalarını yapacağı bir yer inşa ettik . Bundan sonra hiçbir takımımız başka yerlere kampa gitmeyecek . Tüm taımlarımızın kamp çaışmalarını burada yapılacak . Futbol takımımızda gelecek burada çalışacak daha sonra turnuvalara katılmak için Avrupa ' ya gidecektir . Fenerbahçe ' nin kurumsal kimliğine yakışacak bir tesis yapmak istiyoruz " dedi .

Teknik Direktör Christoph Daum ' un durumunun sorulaması üzerine Başkan Yıldırım , şunları söyledi :

" Önümüzde bir mali kongre var . Şu ana kadar bir çalışma yapmadık . Kongreden sonra Daum ' un durumu ve Aykut Kocaman ' ın durumu netlik kazanacak . Şampiyonluk kaybedildikten sonra camia olarak büyük bir travma yaşadık , bunu yavaş yavaş atlatıyoruz . Bizim için önemli olan insanları kaybetmek değil , insanları kazanmak , kazanmaya çalışmak . " Diye konuştu .

Öte yandan tartışılan golcü futbolcu Guiza içinse Aziz Yıldırım , " Taraftarların ya da benim istememin bir önemi yok , maddi manevi bizim için ve Guiza için en mantıklı olan yol ne ise o şekilde devam edeceğiz . Taraftar istedi diye Guiza ' yı gönderemeyiz . " dedi .

Fenerbahçe Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım , Türkiye ' de hala başarıların sonuçlara bağlı olduğunu belirterek , şunları söyledi :

" Trabzonspor maçında biz kazansaydık kötü takım mı olacaktık iyi takım mı olacaktık? Biz iyi takımız son maçta girdiğimiz 15 net pozisyon var . Fenerbahçe sezon boyunca son maçtaki kadar iyi oynadı mı? Şimdi şampiyonluk gitti diye kötü takım mı olduk . Yani topu elimile tutup içieri mi atacaktım . Fenerbahçe ' de başarı varsa , bu hepmizin başarısıdır , başarısızlık varsa bu da hepimizin başarısızlığıdır . Son maçta yakaladığımız pozisyonlardan biri gol olsaydı ne olacaktı , hepimiz başarlı mı ilan edlilecektik? "

Aziz Yıldırım , Turkcell Süper Lig ' de yarıştıkları Galatasaray ve Beşiktaş ' a ise 10 puan fark attıklarını kaydetti . Takımda sözleşmesi uzatıldığı için sıkıntılı olan Semih Şentürk ' ün her takımla görüşebileceğini ifade etti . Yıldırım , " Herkes istediğiyle konuşabilir . Semih de kimi istiyorsa görüşebilir , ben buna karışamam . Biz Semih ' e bir yanlış yapmadık . Kontratında bir madde var ; eğer Fenerbahçe isterse sözleşmeyi Federasyona bildirip uzatabilir , diyor . Burada sorun ne? Semih ' in avukatı bizi yanlış yapmakla itham ediyor . Biz federasyona başvurumuzu yaptık sözleşimeyi uzattık . Burada bir yanlış var mı? "