81 yaşında olduğuna kimseyi inandıramıyor

Antalya Toros Dağları'nda göçebe olarak yaşayan Ahmet Koç, 81 yaşında olmasına rağmen ormanlardan ağaç keserek geçimini sağlıyor. Sağlığını az yemeye

  Antalya Toros Dağları ' nda göçebe olarak yaşayan Ahmet Koç , 81 yaşında olmasına rağmen ormanlardan ağaç keserek geçimini sağlıyor . Sağlığını az yemeye ve az uyumaya borçlu olduğunu ifade eden Koç , kimseyi 81 yaşında olduğuna inandıramadığını söylüyor .

Hayatı boyunca sigara , alkol ve gazlı içeceklerden uzak bir yaşam süren Ahmet Koç ( 81 ) dinç görüntüsüyle kimseyi yaşına inandıramıyor . Geçimini 65 yıldır Toros Dağları ' ndan sağlayan Ahmet Koç , 16 yaşındayken babasıyla birlikte Antalya ' nın Serik , Manavgat , Manavgat , Alanya , Akseki , Gündoğmuş ve İbradı ilçelerindeki ormanlık alanlarda ağaç kesmeye başlamış . Ailesiyle birlikte göçebe bir hayat yaşayan Koç , çocuklarına maddi yönden destek olmak ve torunlarına harçlık vermek için çalıştığını söylüyor .

Ahmet Koç , dinç olmasını sigara ve alkolden uzak yaşamaya borçlu olduğunu ifade ediyor . Koç , " Ağaç kesimi ve tahta biçimi bizim asırlık baba mesleğimiz . Bize yörede Toros tahtacıları derler . Sağlıklı olmayı , ormanlık alanda yaşama ve vücudumuza zararlı olan maddeleri kullanmamaya borçluyum . Annem 120 , babam ise 108 yaşında vefat etti . Güne , gün doğmadan başlarım . 15 yaşından bu yana güneşin doğuşunu yatakta karşılamadım . 81 yıllık hayatım süresince de sabah kahvaltısı yapmadan işe başlamadım . Sofrada bal , süzme yoğurt , zeytinyağı , keçi peyniri ve tarhana çorbasını eksik etmem . İnsanlara 81 yaşında olduğumu söyleyince şaşırıyorlar . Allah ' ım sağlık ve sıhhat verirse ömrümün son nefesine kadar çalışırım . Düşme sonucu bacağımın incinmesi dışında hiç doktora gitmedim . Az yemek yerim , az uyurum . " diye konuştu .

Ormanda çalışarak 6 çocuğunu okuttuğunu belirten Ahmet Koç , eli ayağı tutan bazı gençleri dilenirken görünce garipsediğini kaydetti .

Oğul Mehmet Koç ise , kız kardeşi Senem ' le birlikte çalışırken 81 yaşında olmasına rağmen babalarının performansına yetişemediklerini söyledi .