Zara, Manavgatlıları Yunus Emre'nin Bülbül Kasidesi'yle mest etti

Türk Halk Müziği sanatçısı Zara, söylediği türkülerle Manavgatlılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Türk halk müziğinin güçlü sesi Zara, 16. Manavgat

Türk Halk Müziği sanatçısı Zara, söylediği türkülerle Manavgatlılara unutulmaz bir gece yaşattı.

Türk halk müziğinin güçlü sesi Zara, 16. Manavgat Uluslararası Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali etkinlikleri çerçevesinde Manavgat Stadyumu'nda konser verdi. Manavgatlı türkü sevdalıları, stadyumu doldurarak Zara konserine büyük ilgi gösterdi. Zara, konserde yöre türküleriyle, piyasaya çıkan albümlerindeki eserlerini seslendirdi.

Yunus Emre'nin Bülbül Kasidesi'ni de seslendiren Zara, dinleyenleri adeta mest etti. Anadolu insanının özünde karşılıksız sevginin bulunduğunu belirten Zara, dünyanın hiç bir ülkesinde Türk insanı kadar içten, samimi ve özünden seven milletin bulunmadığını ifade etti. Anadolu insanının, insan sevgisinin temelini edebin oluşturduğunun altını çizen Zara, edebin sadece, oturma, konuşma, hal ve hareketlere dikkat etme değil, hayatın bütününü kapsadığını söyledi. Zara, "İnsana saygının temelini edep oluşturur. Hanımlardan ricam, beyleri eve gelince güler yüzle karşılasınlar. Hoş geldin desinler. Yüzlerinden tebessümü hiç eksik etmesinler. Bizim çok kuvvetli aile yapımız var. Bizim diğer milletlerden ayrılan en önemli özelliğimiz çok güçlü aile bağımızın olması. Beylerden de ricam, eve geldiklerinde, hanımların 'günün nasıl geçti?' sorusuna kaçamak değil, net cevap versinler. Hanımlar, beylerinin gününün nasıl geçtiğini paylaşmak ister. Ailenin yüzü gülerse toplumun yüzü güler" diye konuştu.

Zara, Anadolu, Kesik Çayır, Eklemedir Koca Konak, Armut Ağacı, Dostum Dostum, Derdimi Dökersem, Tükeneceğiz, Hasret, Sunam, Havada Durna Sesi, Hasret, Kızım Diyor, Yandı Bağrım, Kırmızı Buğday, Nem Alacak Felek Benim ve Lorke türkülerini seslendirdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, konserin sonunda Zara'ya bir buket çiçek takdimiyle festival şilti verdi.