Tenis Federasyonu Başkanı Uluç: 'İstanbul Cup İçin Serena Williams'ın Sağlık Durumuna Göre...

-TENİS FEDERASYONU BAŞKANI ULUÇ: 'İSTANBUL CUP İÇİN SERENA WİLLİAMS'IN SAĞLIK DURUMUNA GÖRE ANLAŞMA YAPACAĞIZ' -'SERENA OLMAZSA, JANKOVİC VEYA NA L-TE

 

-TENİS FEDERASYONU BAŞKANI ULUÇ :

' İSTANBUL CUP İÇİN SERENA WİLLİAMS ' IN SAĞLIK

DURUMUNA GÖRE ANLAŞMA YAPACAĞIZ '

- ' SERENA OLMAZSA , JANKOVİC VEYA NA Lİ OLABİLİR '

- ' İSTANBUL CUP , DEVLETİN PARASIYLA YAPILIYOR .

BUNU FEDERASYON DIŞINDAN BİRİNİN BUNU YAPMASI

DOĞRU DEĞİL '

- ' MARSEL ' İN HER ŞEYİNİ TTF KARŞILIYOR AMA

' HELAL OLSUN ' DİYORUM '

( FOTOĞRAFLI )

İSTANBUL ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - Alim Tunçay - Türkiye Tenis Federasyonu ( TTF ) Başkanı Ayda Uluç , 26 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde yapılacak Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup uluslararası bayanlar tenis turnuvasına gelmek isteyen dünyanın 1 numarası Serena Williams ' ın sağlık durumuna göre ABD ' li tenisçiyle bir anlaşma yapacaklarını açıkladı .

Uluç , AA muhabirine yaptığı açıklamada , WTA sıralamasında ilk sırada bulunan Serena ' nın İstanbul Cup ' a gelmek istediğini kendi internet sitesinde yayınladığını ifade ederek , ' Ancak Serena sakatlık yaşadı . Onlar çok profesyonel bakıyorlar . Para verip onu getirtip , sonra ilk turda elenirse bu olmayacak iş . Dizinden problemi var . Düzelirse o gelmek istiyor , sözleşmeyi yapacağız . Daha sözleşme yapmadık . Sağlık durumuna göre imzalanacak ' diye konuştu .

Serena Williams ' ın gelememesi durumunda alternatiflerini düşündüklerini kaydeden Ayda Uluç , ' Serena olmazsa , Jelena Jankovic veya Na Li olabilir ' dedi .

- ' YAPTIĞIMIZ HER ŞEYİN TAKİPÇİSİ BİZ OLMALIYIZ ' -

Ayda Uluç , İstanbul Cup ' ın kendilerinin sorumluluğunda olduğunu , bu yüzden kendi seçtikleri turnuva direktörünü istediklerini söyledi .

Bu tarz profesyonel turnuvaların Türkiye ' de devamını istediklerini kaydeden Uluç , ' İsim hakkı tabii ki İstanbul Cup A . Ş . ' nin ama parayı TTF , Spor Toto ' dan ve sponsorlardan alıp , buraya veriyor . Bizim programladığımız , ama devletten destek aldığımız bir turnuva . Bunun takibini de TTF yapar . Onun için federasyon dışında birinin ya da organizasyonun bunu yapması çok doğru olmaz . TTF ' nin devlete sorumluluğu var . Yaptığımız her şeyin takipçisi biz olmalıyız ' dedi .

Turnuva direktörlüğü konusunda İstanbul Cup ile olan anlaşmazlığın düzeleceğine inandığını kaydeden Ayda Uluç , şöyle konuştu :

' Biz kendi seçtiğimiz turnuva direktörü istiyoruz . Sistemimizi bilen arkadaş . Turnuvanın tüm giderlerini devlet desteğiyle TTF karşılıyor . İstanbul Cup A . Ş . ' nin hiçbir maddi katkısı olmuyor . Sadece isim hakkı onlarda . Ben böyle bir şeyde niye gidip , başka bir organizasyonu yapan yere bu parayı vereyim? Kim parayı veriyorsa onun bu işi yürütmesi lazım . Turnuva direktörü konusunda görüşmeler sürüyor , yakın zamanda hallolur . '

Ayda Uluç , bir soru üzerine , İstanbul Cup ' ın bu turnuvayı eskiden olduğu gibi yine tek başına yapabileceğini ifade ederek , ' Mühim olan bu tarz bir organizasyonun Türkiye ' de olması . Keşke onlar yapabilseler . Belki sponsor bulur ve yaparlar . Çok iyi olur . Biz de destek oluruz . Çok da mutlu oluruz ' dedi .

- ' MARSEL İLHAN TÜRKİYE ' DE TENİSE ÇOK ŞEY KATTI ' -

Ayda Uluç , milli tenisçi Marsel İlhan ' ın Türkiye ' de tenisin gelişmesine büyük katkısı olduğunu belirterek , ' Marsel , Türkiye ' de tenise çok şey kattı ' dedi .

Özbek asıllı olan Marsel İlhan ' ın Türkiye ' ye küçük yaşta geldiğini anlatan Uluç , şunları kaydetti :

' Bizim antrenörümüzle çalıştı . Çok disiplinli , spordan başka bir şey düşünmeyen bir çocuk . Şu anda hem kendisinin , hem antrenörünün her şeyini TTF karşılıyor . Ama ' helal olsun ' diyorum . O da , ondan sonra gelecek sporculara motivasyon olacak , ' Bak demek ki federasyon destekliyormuş ' diyecekler . Çünkü teniste sponsor bulmak zor . Marsel , sakatlanmazsa çok yakında ilk 50 ' de olur . '

( CAY-ÇET-MTE )

22 . 05 . 2010 10 : 28 : 39