Selvi: Bu Kurultay Birlik Ve Beraberliği Pekiştirecek Ankara

-SELVİ: BU KURULTAY BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRECEK ANKARA (A.A) - 22.05.2010 - CHP GENEL BAŞKAN VEKİLİ CEVDET SELVİ, PARTİSİNİN 33. OLAĞAN KURULT

 

-SELVİ : BU KURULTAY BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİRECEK

ANKARA ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - CHP Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi , partisinin 33 . Olağan kurultayının tarihi kimlik ve kuruluşuyla CHP ' nin , CHP örgütlerinin CHP ' lilerin birlik ve beraberliğini daha da pekiştireceği , Türkiye ' nin sahipsiz ve meydanın boş olmadığını en güçlü sesleriyle herkese duyuracağı bir kurultay olacağını söyledi .

Selvi , kurultayda yaptığı açılış konuşmasına Zonguldak ' ta maden ocağında hayatını kaybeden işçilere Allah ' tan rahmet , yakınlarına ise başsağlığı dileyerek başladı . Selvi , ' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetin bu tür faciaları mesleğin kaderi olarak görmekten kurtulması ve gerekli önlemleri bir an önce yapması gerektiğini ' söyledi .

Türkiye Cumhuriyeti ' ni kuran ve bugüne kadar dimdik ayakta duran CHP ' nin 33 . Olağan Kurultayı ' nın bütün ülke tarafından dikkatle takip edildiğini belirten Selvi , Türkiye ' nin her alanda büyük sıkıntılar yaşadığı bir dönemden geçildiğini ve böyle bir dönemde vatandaşın umudu olduğunu savundu .

Selvi , Türkiye ' nin 8 yıllık AK Parti iktidarında dış güçlerin de katkısıyla tam olarak kuşatıldığını , CHP ' nin de hedefe konulduğunu iddia etti .

Cevdet Selvi , CHP ' nin bugüne kadar her türlü saldırıyı bertaraf etmiş güçlü bir kurum olduğunu ifade ederek , ' Hiçbir güç CHP ' yi susturamayacağını , teslim alamayacağını şimdiden anlamalı . Çünkü CHP Türkiye ' nin teminatıdır , aydınlık geleceğidir ' diye konuştu .

22 . 05 . 2010 12 : 04 : 20