Kılıçdaroğlu: Komplonun Faillerini Bulmak Boynumuzun Borcu Ankara
-KILIÇDAROĞLU: KOMPLONUN FAİLLERİNİ BULMAK BOYNUMUZUN BORCU ANKARA (A.A) - 22.05.2010 - CHP GENEL BAŞKAN ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU, ESKİ CHP GENEL BAŞ
-KILIÇDAROĞLU : KOMPLONUN FAİLLERİNİ BULMAK BOYNUMUZUN BORCU
ANKARA ( A . A ) - 22 . 05 . 2010 - CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu , eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ' a komplo yapıldığını belirterek , ' O failleri bulmak bulmak boynumuzun borcudur ' dedi .
CHP 33 . Olağan Kurultayı ' nda genel başkanlık için tek aday olarak gösterilen Kılıçdaroğlu , kurultayda yaptığı konuşmada Bülent Ecevit ' ten Deniz Baykal ' a kadar kendilerine bırakılan görkemli tarihin sahibi olacaklarını ve onu çağdaş uygarlığa taşıyacaklarını söyledi .
' Başbakan Kemal ' sloganları arasında konuşmasını sürdüren Kılıçdaroğlu , iki olayın yüreklerini burktuğunu belirtti . Baykal ' a karşı yapılan komplonun sahiplerinin henüz ortaya çıkarılmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu , ' Bu koplonun bir parçası değilse hükümete düşen görev failleri çıkarmak zorundadır . Yoksa CHP iktidarında sonuna kadar gideceğiz ve bulacağız onları ' dedi .
Zonguldak ' ta 30 maden işçinin yaşamını yitirdiğini de anımsatan Kılıçdaroğlu , işçilerin ailelerine ve Türk ulusuna başsağlığı diledi .
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın ' Ölümün mesleğin kaderinde olduğunu ' söylediğini belirten Kıçıldaroğlu , ' Dünyanın her yerinde maden çıkarılır . Bizim kadar yaşamını yitiren emekçi var mı? Nasıl oluyor da başka yerde kader olmayan olay Türkiye ' de kader olabiliyor? İş güvenliğini onlara öğreteceğiz . Ölen işçilerin tamamı taşeron işçi . CHP iktidarında taşeronloğu kesinlikle gömeceğiz ' diye konuştu .
Kılıçdaroğlu , örgütlenmeden korkmayacaklarını , örgütlü toplum istediklerini kaydetti .
22 . 05 . 2010 15 : 07 : 33