Beyaş İçin Hazırlanan Yeni İmar Tasarısı Üyelere Sunuldu

Beyaş konut projesi hakkında üyelere yapılan açıklamada, 8077 metrekare üzerine kurulan konut projesine, 12 bin metrekare arazinin eklenmesiyle oluşturulan plan üyelere sunuldu.

Beyaş konut projesi hakkında son durum ile ilgili açıklamaların yapıldığı toplantıda üyelerin soruları dinlenerek cevaplandırıldı. Gülümseyerek ve sempatik tavırlarla üyelerin endişeli hallerini ve gerginliklerini gidermeye çalışan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, isteyen üyelere ödedikleri parayı iade edebileceklerini ve sorunun çözümü noktasında tüm alternatifleri değerlendirdiklerini kaydetti.
Üyelere yapılan açıklamada, Beyaş konut projesinin de içinde bulunduğu bölgede emsalin 1.6 olduğu bildirilerek, planlanan projeninse 2.80 emsale göre tasarlanması nedeniyle projenin yasal olmadığı ifade edildi. Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Zeki Çanakçı, "2.80 emsale göre tasarlanmış olan bu projenin hukuki hiçbir altyapısı yoktur. Fakat sizleri mağdur durumda bırakmamak amacıyla yasal ve en hızlı bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Bu sebeple 8077 metrekare arazi üzerine kurulmuş olan konut
projesini çevredeki arazileri de projenin içine katarak, 12 bin metrekare yer ilave edilerek, mahkeme kararında belirtilen konular dikkate alınarak, bir ada oluşturuldu. Şuan plan onayı beklenmektedir. Sorunu yasal bir çerçevede çözüme kavuşturacağız" şeklinde konuştu.
Planlanan projeye göre alanın yetersiz olduğunu ifade eden Beyaş Genel Müdürü Ali Paşa Hatipoğlu, "Konut arazisi 20 hektara çıktığı takdirde sorun yasal bir zeminde çözüme kavuşacaktır. Konu mahkemeye intikal ettiğinden beri eski Beyaş yönetimi yargılanmaktadır. Beyaş bu inşaatı muhakkak bitirecektir. Bunun olmasını istemem ama en son çare olarak da herkesin ödediği miktar teslim edilecektir" dedi.
Soruna kendi içinde çözüm arayışı, üyeleri bilgilendirme amaçlı düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Uzun, "Ben bu işi yapmak zorundayım. Bu işle ilgili söz vermeye gerek yok, bunu çözmek bizim vazifemizdir. Çözüm yolları için çalışıyoruz. Bölgedeki emsal kararına Beyaş'ın evleri uygun olmadığı için çevredeki mülk sahiplerinin açtığı dava sonucu inşaatta hiçbir işlem yapılamamaktadır. Beyaş'ın bulunduğu arazinin çevresindeki arazileri de satın alarak, bu inşaatı yasal bir şekilde tamamlayacağız.
Biliyorum süreç uzuyor, sizinde sabrınız taşıyor. Bu inşaatı yasal zeminde tamamlayamadığımız takdirde en kötü ihtimal, herkesin parasını ödeyeceğiz" şeklinde konuştu.
Toplantıya, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Başkan Yardımcıları Tahir Sert ile Zeki Çanakçı ve Beyaş Genel Müdürü Ali Paşa Hatipoğlu da katıldı.