Türk Kadını 'Kıskanan' Eş Arıyor, Erkekler İse 'Çekici Olsun' Diyor

Evlilik sitesi evlilikmerkezi.com'un yaptığı araştırma, bekar Türklerin eş seçimindeki beklentilerine ışık tuttu.

  Evlilikmerkezi . com ' un 18-65 yaş arasındaki 365 bin üyesinin yanıtları doğrultusunda ortaya çıkan veriler , çarpıcı bilgileri içeriyor . Araştırmaya göre , hiç evlenmemiş ya da dul olan bekar Türk kadınının tercihi kıskanç erkekten yana dururken , daha önce evlenip boşanmış ( özellikle 25-35 yaş grubundan ) kadınlar ise , ikinci evliliklerini yapacak oldukları eşlerinin kıskanç olmamasını istiyorlar .
Eş adayı seçiminde kadınlar için en önemli unsurların başında , erkeğin mantığı ile düşünmesi geliyor . Öte yandan , kadınlar az konuşan ve çekingen kişilik özelliklerine sahip erkekleri kendilerine hiç uygun bulmuyor .
Evlilikmerkezi . com ' un hiç evlenmemiş kadın üyelerinin yüzde 73 ' ü , boşanmış kadın üyelerinin yüzde 76 ' sı , dul kadın üyelerinin yüzde 60 ' ı titiz kişilik özelliklerine sahip , " mantıklı " bir eş adayı istediklerini belirtiyor . Kadın üyelerin " bağlanan " bir eş adayı tercihi ise medeni hallerine göre bazı farklıklar gösteriyor . Hiç evlenmemiş kadın üyelerin yüzde 87 ' si ve dul kadın üyelerin yüzde 85 ' i " bağlanan " bir eş istiyor , hatta eşinin ailesine bağlılığının bile kendisi için sorun olmayacağını belirtiyor .
Ancak , aynı durum boşanmış kadınlar için yine farklılık gösteriyor . Yeniden evlenmek isteyen boşanmış , evlilikmerkezi . com üyesi kadınların sadece yüzde 29 ' u " bağlanan " kişilik yapısında bir eş adayı ile evlenmek istiyor ve eş adayının ailesine aşırı düşkün olmasını kabul edemeyeceğini belirtiyor .
Hiç evlenmemiş erkek üyelerin yüzde 69 ' u , boşanmış erkek üyelerin yüzde 76 ' sı ve dul erkek üyelerin yüzde 63 ' ü çekici bir eş adayını tercih ediyor . Hiç evlenmemiş erkek üyelerin yüzde 76 ' sı , boşanmış erkek üyelerin yüzde 65 ' i ve dul erkek üyelerin yüzde 74 ' ü ise çekingen bir eş adayından yana . Sonuçlar , bekar Türk erkeğinin hem çekici , hem de evine bağlı , titiz kadınlar ile evlenmek istediğini ortaya koyuyor . Ayrıca erkekler , evlenecek olduğu kadının düzenli , mantığı ile düşünen kişilik yapısında olmasını
istiyor . Öte yandan , bekar erkekler , bekar kadınların aksine , içe dönük ve çekingen kişilik yapısında olan eş adayları ile hayatlarını birleştirmeyi bir sorun olarak görmüyorlar ve beraberliklerinde bunu aşabileceklerine inanıyor . Ancak , erkekler , eşlerinin mutlaka çekici olmasını tercih ettiklerinin özellikle altını çiziyor .
Evlilikmerkezi . com ' un Danışmanı Evlilik Terapisti Uzman Psikolog Mine Eren , üyeler arasında yapılan araştırma sonuçlarını şöyle değerlendirdi :
" Kadınlar için eş adaylarının mantıklı düşünmesi çok önemli . Kadın , tertipli , düzenli ve özellikle mantıklı düşünen bir erkeğin güvenilir olacağı inancında . Kadın , erkeğin güvenilir olmasını değişkenlik , hareket ve canlılığa tercih ediyor . Kadın için temizlik , dakiklik , verdiği sözü tutma , önemli günleri hatırlama çok önemli . Türk kadını " eşim beni kıskanmalı " dediğinde eşinin , kendini önemsediğini , yaptıklarından eşinin haberdar olduğu yani fark edildiğini , güzel ve çekici olduğu ve kabul gördüğü
duygusunu hissediyor . Türk kadını eşinin kendisiyle ilgili hassasiyetini ve güvensizliklerini zamanla değiştirebileceğine inanıyor . Kadın ilişkideki güven sorununu ve erkeğin güvensizliğini zamanla sevgisini göstererek , istenilen davranışları sergileyerek çözebileceğine inanıyor . Türk kadını içine kapanık erkeği eş olarak tercih etmezken , Türk erkeği çekingen , çok konuşmayan kadını eş olarak tercih ediyor . Kadın içgüdüsel olarak doğası gereği kendisini , çocuklarını , yuvasını koruyacak erkeğin kuvvetli ,
sağlam , savaşçı olmasını istiyor . Türk kadını ve Türk erkeği , övülmeyi ve kendini seven birini , baskın kişilik özelliğine sahip , kendi bildiğini yapan , uyumsuz , ısrarcı bir kişiyi hiçbir zaman eş olarak tercih etmiyor .