Sağlık HAKSEN Elbistan Şubesi Başkanı Kılınç:Elbistan'da hemşire açığı var

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Elbistan Şube Başkanı Nihat Kılınç, hemşirelerin sağlık dünyasının olmazsa olmazlarından oluğ

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Elbistan Şube Başkanı Nihat Kılınç, hemşirelerin sağlık dünyasının olmazsa olmazlarından oluğunu ifade ederek, içinde bulundukları sıkıntılarının giderilmesi, istek ve ihtiyaçlarının karşılanması gerektiğini söyledi. Başkan Kılınç Elbistan'da hemşire açığı bulunduğunu kaydederek bu eksikliğin giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Sağlık HAKSEN Elbistan Şubesi Başkanı Kılınç, sendika yönetim kurulu adına 12-18 mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada "Bilindiği üzere hemşirelik mesleği çok büyük özveri ve vicdan isteyen zorlu bir meslek dalıdır. Çoğunlukla bayanların görev aldıkları bu meslek grubu aslında sağlık sistemimizin omurgasını oluşturmaktadır. Dolayısıyla sağlığın olmazsa olmazıdır." diye konuştu. Kılıç "Hemşirelik mesleğinde yaşanan sorunlar, hemşirelik uygulamalarına; hemşirelerin bağımsız fonksiyonlarından olan bakım verme ve yardım etme işlevlerini yeterince yerine getirememesi, mesleki bilgi ve yeteneklerini etkin kullanamaması şeklinde yansımaktadır. Bunun sonucunda toplum kaliteli hemşirelik bakımı alamamakta, sağlık hedeflerine ulaşmada hemşirelik potansiyeli değerlendirilememektedir. Elbistan'ımızda da yine kurumlarımızda hemşire açığı mevcuttur. İlgililerden bu açığı en kısa zamanda kapatmaları ve hastalarımıza daha iyi bir hemşirelik hizmeti verilmesini talep etmekteyiz." ifadesini kullandı.