Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü İbrahim Yıldızkan: Demokratik yeni bir anayasa yapılmalı

Kocaeli'de 1 Mayıs olaysız bir şekilde kutlanırken, Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü İbrahim Yıldızkan, 1982 Anayasası'nın kaldırılması, yerine dah

Kocaeli'de 1 Mayıs olaysız bir şekilde kutlanırken, Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü İbrahim Yıldızkan, 1982 Anayasası'nın kaldırılması, yerine daha demokratik bir yasanın yapılması gerektiğini söyledi.

Kocaeli'de 1 Mayıs İşçi Bayramı, Özgürlük Parkı'nda olaysız bir şekilde kutlandı. Emek ve Demokrasi Platformu sözcüsü İbrahim Yıldızkan, Taksim'de olayların olmamasından dolayı mutlu olduklarını, güzel bir şekilde işçi bayramının kutlandığını söyledi. Çatışan tarafın hiçbir zaman kendilerinin olmadığını kaydeden Yıldızkan, "Bugün girdik direndik kazandık. Taksim'de ne oldu, süper bir şey oldu. Bayram oldu bayram. Çatışan taraf biz değiliz, bu demektir ki ortamı geren biz değiliz." ifadelerini kullandı.

Tekel işçilerinin Ankara'daki direnişine de değinen Yıldızkan, oradaki işçilerin birlik olarak elde ettiği kazanımların daha iyi çalışma koşulları için neler yapılması gerektiğini gösterdiğini vurguladı. Yıldızkan, Tekel işçilerinin direnişine Başbakan'ın 'geri adım atmam' demesine rağmen geri adım attığını dile getirerek, "İşçilerin ortak mücadelesi ve dört konfederasyonun asgari düzeyde olsa da birlikte yaptıkları eylemler hükümeti geri adım atmak zorunda bıraktı. Tekel işçileri önemli kazanımlar elde etti." şeklinde konuştu.

İşsizlik Fonu'ndan işverenlerin yanı sıra tüm işsizlerin faydalanması gerektiğini belirten Yıldızkan, "1982 Anayasası kaldırılmalı, yerine sendikalar ve demokratik kitle örgütleriyle birlikte demokratik bir anayasa hazırlanmalı." diye sözlerini tamamladı.