Deniz Baykal'ın Van Ziyaretinin Ardından

AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici, kendisine yumurta atılan Deniz Baykal'ın olaydan sonra parti mensuplarına iftira attığını söyleyerek, "Biz yumurta atmayı ne kadar ayıplıyorsak iftira atmayı da bir o kadar ayıplamaktayız" dedi

AK Parti Van İl Başkanı Mustafa Bilici, kendisine yumurta atılan Deniz Baykal'ın olaydan sonra parti mensuplarına iftira attığını söyleyerek, "Biz yumurta atmayı ne kadar ayıplıyorsak iftira atmayı da bir o kadar ayıplamaktayız" dedi.
Mustafa Bilici, 2 Nisan günü partisinin il kongresine katılmak üzere Van'a gelen CHP Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'ın, kongrenin yapılacağı sokakta toplanan kalabalık halkın yumurtalı tepkisi ile karşılandığını söyledi. Mustafa Bilici, olayla ilgili şunları söyledi: "Yaşanan bu hadise sonrası şaşkınlık ve panik içerisinde gerek parti temsilcileri gerek Sayın Baykal, akla hayale gelmeyecek aynı zamanda ceviz kabuğunu doldurmayacak basit beyanatlarla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Van
Milletvekilimiz Hüseyin Çelik ile Sayın Başbakanımızı hedef almıştır. Adı hizmet ile anılan ve Türkiye'nin gönlünde taht kurmuş AK Parti'yi böyle altı boş laflarla kimse karalayamaz. Buna halktan başka kimsenin de gücü yetmez. Bu ülkede kimin slogan partisi kimin hizmet partisi olduğunu herkes bilir. Öyle yalan dolan beyanlara karnımız tok."
Mustafa Bilici, Van'da AK Parti'nin hizmeti esas alan sadece milletin mutluluğu ve refahının yükselmesini ilke edindiğini belirterek şöyle konuştu: "Partimiz, laf üretme değil laf üretmekten öte icraatlarıyla yapmış olduğu yatırımlarla anılmaktadır. Yumurta atma, taş atma ve bunun gibi eylemler bizim hiçbir zaman ilgi alanımız olmamıştır. Kendisine yumurta atılan Baykal, olaydan sonra mensuplarımıza iftira atmaktadır. Biz yumurta atmayı ne kadar ayıplıyorsak, iftira atmayı da bir o kadar ayıplamaktayız."

İki gün boyunca CHP'nin milletvekilleri ve grup başkanvekilinin şehir merkezinde dolaştığını ifade eden Mustafa Bilici, sözlerine şöyle devam etti: "Bu esnada basında da yer aldığı gibi geçmişte bu partiye hizmet veren CHP'liler Sayın Baykal'dan rahatsızlıklarını Sayın Kılıçdaroğlu'na parti kimliklerini iade ederek dile getirmişlerdir. Olay bu kadar açıkken dananın altında buzağı aramanın anlamı ne? Basında yayınlanan görüntüler incelendiğinde atılan sloganların partimizle bağdaşmadığı apaçık ortadadır.
Bu sebeple son 11 yıldır ilimize gelmeyen Sayın Baykal'ın bölge halkına bakış açısının ve yapmış olduğu söylemlerin halk tarafından benimsenmediğinin bir göstergesidir. Her ne kadar tüm bu hadiseler yaşanmış olsa dahi biz AK Parti olarak olaydan duyduğumuz üzüntüyü dile getiriyoruz. Bu görüntülerin Van halkının gelenek ve göreneklerinde, misafirperverliğine uymayan bir görüntüdür."
(MSA-MSA-HO-Y)