Yatılı okulda 2 yıl önce yaşanan taciz ve tecavüz iddiasına ilişkin inceleme 2 ay önce sonuçlanmış

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Gesi Mahallesi'ndeki Ahmet Baldöktü Yatılı İlköğretim Okulu'nda 2 yıl önce meydana gelen taciz ve tecavüz iddiası

Kayseri'nin Melikgazi ilçesine bağlı Gesi Mahallesi'ndeki Ahmet Baldöktü Yatılı İlköğretim Okulu'nda 2 yıl önce meydana gelen taciz ve tecavüz iddiasıyla ilgili müfettişlerin incelemesi tamamlandı. 2 ay önce sona eren araştırma sonucunda 2 yönetici ve bir öğretmenin açığa alındığı bildirildi.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Erdoğan Ayata, meydana gelen olay ile ilgili yaptığı açıklamada, yatılı bölge ilköğretim okulundaki taciz ve tecavüz iddialarının 2 yıl öncesinde meydana geldiğini belirtti. Ayata, "Bu iddia ile ilgili müfettişler Kayseri'ye gelip inceleme yaptılar. 2 yönetici ve bir öğretmen açığa alındı.'' dedi.

Erdoğan Ayata olaydan haberdar olduklarını ve gerekli soruşturmanın yapıldığını, olayın adli yönünün de ayrıca devam ettiğini hatırlatarak şöyle konuştu: "Müfettişler Kayseri'ye gelip inceleme yaptılar. 2 yönetici ve bir öğretmen açığa alındı. Kayseri olarak çok geniş bir kitleye sahibiz. İçimizde yanlış yapanlar da olabiliyor. Ama bu tüm topluma mal edilmemelidir. Kayseri'nin üzerinde kara bulutlar dolanıyor."

Olaydan haberdar oldukları andan itibaren gerekenin yapıldığını ifade eden Ayata, görüntülerin basına yansımasının hoş olmadığını belirterek, "Bu olaydan zarar görecek olan öğrencimiz bir anlamda teşhir edilmiş oldu. Öğrencimiz psikolojik tedavi görüyor. Her zaman öğrencimizin yanındayız." dedi.