SP Genel Başkan Yardımcısı Demircan: Anayasanın topyekun değiştirilmesi şart

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, mevcut anayasayı ağır hasarlı binaya benzeterek, "Anayasanın topyekun değiştirilmesi şartt

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Demircan, mevcut anayasayı ağır hasarlı binaya benzeterek, "Anayasanın topyekun değiştirilmesi şarttır." dedi.

Demircan, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, Türkiye'nin gündeminde anayasa değişikliği olmasına rağmen, halkın gündeminin ise işsizlik ve yoksulluk olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin, 2002 seçimleri öncesinde halka verdiği sözleri yerine getiremediğini savunan Demircan, "Yasaklar, yolsuzluk ve yoksullukla mücadele etme sözü verdiler, ancak bunları tam anlamıyla yerine getiremediler. 2007 seçimleriyle de millet, AK Parti'ye bir de yeni Anayasa yapma fırsatı verdi. O görevi de 3 yıl gecikmeli olarak kısmi değişiklikle yerine getirmeye çalışıyorlar." dedi.

Anayasa değişikliği sürecinin seçim malzemesi olarak kullanılmaması gerektiğine vurgu yapan Demircan, ''Mevcut Anayasanın topyekun değiştirilmesi şarttır. Bu Anayasa, artık dikiş tutmaz ve yama kabul etmez durumdadır. Bu Anayasa, depremde ağır hasar görmüş bina gibidir, tamir kabul etmez. Türkiye eninde sonunda 1982 Anayasası'nı toptan değiştirmek zorunda kalacaktır." ifadelerini kullandı